Influenssarokotukset

Kausi-influenssa on hengitystietulehdus, joka voi aiheuttaa vakavia jälkitauteja ja johtaa sairaalahoitoon. Rokote on paras suoja influenssaa vastaan. Rokottautumalla suojaat itseäsi ja läheisiäsi. Kausi-influenssavirukset muuntuvat jatkuvasti, eikä viime vuoden rokote siksi suojaa tulossa olevalta kausi-influenssalta. Tutustu uuteen määrittelyyn riskiryhmien lähipiiristä ennen ajan varaamista.

Influenssarokotukset Vantaalla

Influenssarokotuksen saa 1.12 alkaen ilman ajanvarausta koronarokotuspisteiltämme. Maksuttomat influenssarokotukset on tarkoitettu vain rokotuksen kohderyhmälle. Ennen joulukuuta rokotukset vain ajanvarauksella.

Huomioithan, että koronarokotuspisteillä on rajallinen määrä influenssarokotteita, ja pisteillä voi olla jonoa.

Influenssarokotusten kohdejoukkoon kuuluvat neuvolan asiakkaat voivat hakea influenssarokotuksen neuvolasta vielä viikolla 50.

Neuvolan influenssa rokotus edellyttää ajanvarausta, joka onnistuu Maisan tai neuvolan puhelinpalvelun kautta.

Koronaepidemian takia influenssarokotteiden kysyntä oli todella suurta kaudella 2020–2021. On mahdollista, että kysyntä jatkuu suurena myös tällä kaudella. Siksi on tärkeä turvata rokotusten riittävyys vakavalle influenssalle alttiille henkilöille ja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle. Löydät THL:n sivuilta tarkempaa tietoa henkilöistä, jotka ovat influenssalle alttiita sekä heidän lähipiirinsä rokottamisesta.

Sähköinen ajanvaraus osoitteesta www.maisa.fi.

Huom! Influenssarokotusten puhelinajanvarauksessa on jonoa, jota puramme parhaillaan. Nettiajanvarauksen kautta aikoja saa hyvin. Yksi yhteydenotto riittää, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Rokotteita on varattu niin, että kaikki riskiryhmäläiset saavat rokotteen.

Ajanvaraus puhelimitse numerosta 09 5844 3030 (ma-pe klo 8-16).

Jokaiselle rokotettavalle tulee varata oma aika.

Tutustu uuteen määrittelyyn riskiryhmien lähipiiristä ennen ajan varaamista.

Maksutonta kausi-influenssarokotusta suositellaan erityisesti influenssan riskiryhmiin kuuluville:

 • yli 65-vuotiaat
 • raskaana olevat
 • 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset
 • sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat: Lääketieteelliset riskiryhmät
 • varusmiespalvelukseen astuvat
 • asiakaskontakteissa toimivat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon työntekijät.

Influenssarokotukset toteutetaan tänä vuonna pääasiallisesti pandemiarokotuspisteissä, sekä terveysasemien rokotusvastaanotoilla. Katso rokotuspaikat alempaa tältä sivulta. Myös riskiryhmiin kuuluvat koululaiset ja opiskelijat, sekä varusmiespalvelukseen astuvat rokotetaan näissä pisteissä.

Huom! Alle 18-vuotiaat riskiryhmäläiset, joilla ei ole mahdollisuutta sähköiseen asiointiin, voivat poikkeuksellisesti tulla rokotuspisteelle ilman ajanvarausta. Tällöin on hyvä varautua jonottamaan.

Vantaalaiset, jotka tilapäisesti oleskelevat toisessa kunnassa, voivat ilman erillistä potilaskohtaista maksusitoumusta hakeutua siellä influenssarokotukseen, mikäli kunnalla on mahdollisuus rokotetta tarjota.

Päätös/maksusitoumus (pdf)

Riskiryhmien lähipiiriin kuuluvien influenssarokotukset

Maksuttomien rokotusten kohderyhmänä on lisäksi vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri. Valtioneuvosto on tänä syksynä tarkentanut asetuksella lähipiiriä siten, että siihen kuuluvat henkilöt, jotka asuvat tai ovat viikoittain tekemisissä vakavalle influenssalle erityisen alttiin ihmisen kanssa. Asetuksella halutaan varmistaa rokotteiden riittävyys riskiryhmiin kuuluville.

Erityisen alttiita vakavalle influenssalle ovat:

Ellet kuulu maksuttoman rokotuksen kohderyhmään, voit hankkia rokotteen reseptillä apteekista. Reseptin voit pyytää Vantaan terveysasemien puhelinpalvelusta.

Ostamasi rokotus pistetään influenssarokotuspisteessä ajanvarauksella.

Rokotuspisteet, joihin influenssarokotusaikoja on varattavissa:

 • VAN ITÄ ROKOTUS Hiekkaharjun Varia (Tennistie 1): ma-ti 8–18.30 marraskuun ajan, ke-pe 8–16.
 • VAN LÄN Myyrmäki-halli (Raappavuorentie 10): ma-ti 8–18.30 marraskuun ajan, ke-pe 8–16
 • VAN KESK ROKOTUS Kauppakeskus Dixi (Ratatie 11): ma-pe 9.00–17.00. Sisäänkäynti katutasolta K-marketin ja Burger Kingin välistä 2.krs tai Dixin kauppakeskuksesta eteläpääty 2.krs.
 • Tikkurilan terveysasema (Kielotie 11 A): su 14.11. klo 9–15, su 21.11. klo 9–15, su 28.11. 9–15.
 • Koivukylän terveysasema (Karsikkokuja 15): su 28.11. klo 9–15.
 • Martinlaakson terveysasema (Laajaniityntie 3): su 21.11. klo 9–15.
 • Hakunilan terveysasema (Laukkarinne 4, 2krs.): su 14.11. klo 9–15.

Koronarokotepisteillä on yksittäisissä tilanteissa mahdollisuus saada influenssarokote ilman ajanvarausta, jos rokotteiden määrä ja rokotuspisteen muu tilanne sen sallivat.

Influenssarokotukset neuvoloissa

Rokotamme määräaikaistarkastuksien vastaanotoilla. Lisäksi rokotuksia annetaan erillisinä rokotuspäivinä. Toivomme, että rokotusaika neuvoloihin varataan ensisijaisesti Maisan kautta.

Rokotamme neuvoloissa:

 • 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset, 2–6-vuotiaille lapsille annetaan Fluenz Tetra -nenäsumuterokotetta.
 • Raskaana olevat ja heidän lähipiirinsä
 • Alle 6kk ikäisten lasten lähipiirin
 • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden neuvolaikäisten lasten lähipiirin

Ajankohtaista