Katso tärpit koululaisten kesälomalle!

Kuvituskuva: Lapset pomppulinnassa

Lisää vantaalaisia kesämenoja voit poimia myös tapahtumakalenterista.

Tukea, apua ja neuvoja

Etsivät nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa koko kesän ja tarjoavat tukea nuorta askarruttaviin kysymyksiin sekä elämänhallintaan. Kipinätalo on avoinna ti ja ke klo 12–18, muuten sopimuksen mukaan. Etsivät tavoittaa numerosta 050 312 4372.

Nuorten työpajat tarjoavat tekemistä 16–28-vuotiaille työttömille työnhakijoille. Työpajalle haetaan te-palveluiden kautta. Hakemuksen voi jättää myös nuorisopalveluiden toimistolle (Kielotie 20 C, 01300 Vantaa).

Lisäksi Nuorisotyö raiteilla-työntekijät liikkuvat kesällä raideliikenteen asemilla, aseman lähistöllä ja nuorten tapahtumissa pääkaupunkiseudulla.

Koulu- ja opiskeluterveydenhoitajat pitävät kesäterkkarivastaanottoa koululaisille ja opiskelijoille 4.6.–3.8.2018 klo 8–15 Tikkurilan lukiolla. Kesäterkkarit palvelevat oppilaita ja opiskelijoita alakoululaisista ammattikorkeakouluopiskelijoihin.

Nuorisotiloilla tapahtuu

Nuorisotilat ovat avoinna läpi kesän. Lisäksi järjestetään erilaisia retkiä sekä päivä- ja kesäleirejä. Lisäksi Pakkalassa on tarjolla pieneläintoimintaa sekä kaupunkiviljelyä – myös suositut nutapakut kiertävät Tikkurilassa ja Korso-Koivukylässä. Nutakontti ilahduttaa jälleen Myyrmäen montulla. Kurkkaa nuorisotilakohtaiset ohjelmat.

Kirjastojen kesäohjelmaa

Hakunilan kirjasto(Kimokuja 5) järjestää ohjattua kesätoimintaa kouluikäisille tiistaisin ja torstaisin klo 13–15 kesä- ja heinäkuussa. Ohjelmassa mm. lautapelaamista, askartelua, lisättyyn todellisuuteen tutustumista ja muuta mukavaa. Ohjelmaa voidaan räätälöidä myös kävijöiden toiveiden mukaan. Ei ennakkoilmoittautumista.

Helmet-kirjaston kesäkisa lapsille ja nuorille yhdistää lukemisen ja piirtämisen. Kesäkisaan voi osallistua 4.6.−31.8. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkinnoksi elokuvalippuja.Tee näin: Lue kesän aikana kolme itse valitsemaasi kirjaa. Piirrä niistä jokaisesta kolmiruutuinen sarjakuva osallistumislomakkeelle. Osallistumislomakkeen voi noutaa kirjastosta tai tulostaa Helmet.fi:stä. Kesäkisaan voi osallistua suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Palauta lomake mihin tahansa Helmet-kirjastoon elokuun loppuun mennessä, niin osallistut palkintolippujen arvontaan.

Koivukylän kirjaston lasten kesäkisa. Tule Koivukylän kirjastoon (Hakopolku 2) ja ota osaa kesäkisaan! Olemme tehneet kirjastoon lapsille sopivan kirjastokätköilyn. Aloituspaikka on palvelutiskin viereisen tolpan luona, ja vihjeitä seuraamalla löydät tiesi kysymysten luo. Niihin vastaamalla ja täyttämällä tietosi vastauslomakkeeseen osallistut leffalippujen arvontaan.

Mun Koivis -instakisa, Koivukylän kirjasto. Ota kuva kesäisestä Koiviksesta sellaisena, kuin sinä sen koet. Tägää meidät kuvaan (@koiviksenkirjasto) ja käytä hashtagia #koiviksenkesäkisa. Koivukylän kirjaston henkilökunta valitsee kuvista viisi parasta, joista järjestetään äänestys kirjastossa. Huomaathan, että insta-profiilisi tulee olla julkinen, jotta kilpailuun osallistuvat kuvat näkyvät meille. Palkintona arvotaan leffalippuja.

Soturikissat-tapahtuma ti 12.6. klo 13-16 Tikkurilan kirjastossa (Lummetie 4). Tapahtuma kokoaa yhteen kirjasarjan lukijat.

Bongaa lisää kirjastojen tapahtumia kirjastojen omilta sivuilta: www.helmet.fi

Taidetta, kulttuuria ja tanssia

Lastenkulttuurikeskus Pessissä, Tikkurilassa

  • Eläinten jäljillä 4.–6.6. klo 9.30–14
    Musiikkia ja kädentaitoja yhdistävä kesäkurssilla opitaan lauluja, soitetaan rytmisoittimia ja taiteillaan eläinteemaisesti. Kurssi on suunnattu 7–10-vuotiaille, leirimaksu 30 € /osallistuja (mukaan omat eväät). Ohjaajina Sirppa Peltonen, painonsoiton opettaja Uudenmaan Suzuki-Instituutista sekä Heli Arvilommi, käsi- ja taideteollisuusopettaja sekä Pessin taideohjaaja
  • Taidetta lähiluonnosta päiväleiri 6.– 8.8. klo 10–15
    Leiri on suunnattu 7–12-vuotiaille. Leirillä tutustutaan lähiluontoon retkeillen ja taidetyöpajojen kautta. Ohjelmassa on linnunpönttöjen ja kesäisten kangaskassien taiteilua. Leirimaksu 30 € / osallistuja (sis. lounaan). Taideohjaajana Rebekka Muyanja
  • Ilmoittautumiset molempiin kesäkursseihin: taidetalo.pessi@vantaa.fi, lisätietoja p. 040 524 1401, Lastenkulttuurikeskus Pessi, Kielotie 14, Tikkurila

Vantaan kuvataidekoulu järjestää useita kesäkursseja Tikkurilassa, Kartanonkoskella ja Kivistössä. Tarjolla on esimerkiksi löytöretkiä, fantasiakuvituskurssi, taideseikkailua sekä tanssin ja teatterin päiväleiri.

Liikuntaa

Vantaan liikuntapalvelut järjestää perinteiseen tapaan liikunnallisia kesäleirejä. Kesäkuussa 4.–28.6. kesäleirit järjestetään 14 eri toimipisteessä ympäri Vantaata. Elokuussa 31.7.–4.8. leirit järjestetään Kartanonkosken koululla, Hakunilan ja Myyrmäen uimahalleilla sekä Tikkurilan urheilutalolla. Leirien kohderyhmänä ovat 1.–4.-luokkalaiset. Ilmoittautuminen leireille tapahtuu sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä. Leirillä lapset osallistuvat ohjattuun toimintaan, johon kuuluu muun muassa liikuntaa, pelejä ja leikkejä, askartelua, elokuvahetkiä ja ulkoilua. Liikunnallinen ohjelma vaihtelee päivittäin ja viikoittain. Lisäksi jokaisen leiriviikon lopuksi järjestetään retki Superpark-liikuntapuistoon Vantaan Tammistoon.

Urheilun monilajitapahtuma SM-viikko järjestetään Vantaalla 5.–8. heinäkuuta. Suomenmestaruusmitalit ratkotaan kaikkiaan 17 eri lajissa, muun muassa kanoottipoolossa, bridgessä, rantahengenpelastuksessa ja X-trialissa. Tapahtumassa järjestetään myös lajikokeiluja, joissa kaikenikäiset pääsevät maistamaan SM-viikon lajien tunnelmaa ja tuntumaa käytännössä.

Harrastushaku-sivustolle on koostettu kaupungin, seurakuntien ja järjestöjen toimintaa.

Julkaistu: 30.5.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter