Taru tavoittelee flow-tilaa peliparinsa kanssa

Taru Lahti-Liukkosen suurin tavoite beach volley -pelaajana siintää Tokion olympialaisissa.

Kymmenen kysymystä kumppaniurheilijalle: Beach volley -pelaaja Taru Lahti-Liukkonen harjoittelee urheilun tuomien tunteiden hallintaa psyykkisen valmentajan avulla.

Nimesi, ikäsi ja urheilulajisi?
Taru Lahti-Liukkonen, 25 vuotta, beach volley, eli rantalentopallo.

Miten olet päätynyt juuri tämän lajin pariin?
Aloitin alun perin 4-vuotiaana lentopallon, kun isosiskoni pelasi. Siskoni valmentaja kysyi, olisinko halunnut mukaan treeneihin, ja innostuin siitä päivästä lähtien lajista. Beach volley tuli kuvioihin ensimmäisen kerran vuonna 2006, kun valmentaja Eddy Quinones kysyi minua kesällä treeneihin ja edustamaan Suomea junioreiden arvokisoihin.

Mikä lajissa viehättää?
Beach volley on hieno laji. Sitä pelataan ulkona hiekalla kahden pelaajan voimin. Pelaajalla on todella iso vastuu pelin kulusta, mutta tulee myös pelata ja puhaltaa yhteen hiileen pelikaverin kanssa. Makeinta on, kun päästään yhdessä peliparin kanssa flow-tilaan.

Kerro parhaista kokemuksistasi ja saavutuksistasi lajin parissa.
Olen saanut urheilun kautta niin paljon hienoja kokemuksia ja olen niistä todella kiitollinen. Tunteiden vuoristorata tulee ehkä voimaikkaimmin esille juuri urheilussa. Välillä on huippufiilikset ja tuntuu, että mikään ei pysäytä minua. Sitten toisaalta välillä on taas surkeat fiilikset ja tuntuu, että mikään ei onnistu ja epätoivo iskee.
Urheilu on aaltoliikettä, ja olenkin käyttänyt apuna jo monta vuotta psyykkistä valmentajaa Terhi Lehtoviitaa, jotta omia tunteita pystyy paremmin hallitsemaan ja toisaalta harjoittelemaan jo etukäteen.
Hienoimpia paikkoja, missä olen ollut beach volleyn ansioista, ovat varmasti Etelä-Afrikan Kapkaupunki, Sveitsin Gstaad sekä Kroatian Porec. Parhaimmat turnaukset fiilikseltään ovat olleet Itävallassa, jossa tunnelmaa voi helposti verrata kesän festareihin. Parhaat saavutukset ovat 2017 MM-kisojen 9. sija ja 2017 EM-kisojen 5. Sija. Lisäksi olen voittanut Maailmankiertueen osakilpailuiden hopeaa sekä Euroopan kiertueiden kulta- ja pronssimitalit.

Olet Vantaan kumppaniurheilija. Mitä se sinulle merkitsee?
Olen ylpeä Vantaan kaupungin kumppaniurheilija ja arvostan kovasti, että olen päässyt tähän tiimiin mukaan.

Entä mitä vantaalaisuus sinulle merkitsee?
Vantaalla on hyvä olla ja asua. Täällä panostetaan aidosti kuntalaisten liikkumiseen ja tuetaan urheilijoita kohti omia tavoitteita.

Millaisia tavoitteita sinulla on urheilijana?
Suurin tavoite siintää Tokion olympialaisissa 2020. Sinne pisteiden keruu alkaa tämän vuoden syyskuussa, joten jokainen Maailmankiertueen turnaus on tärkeä olympialaisia silmällä pitäen. Lisäksi polku koostuu monista pienemmistä tavoitteista ihan jokapäiväiseen tekemiseen.

Entä urheilu-uran jälkeen?
Valmistuin joulukuussa 2017 sosionomiksi lastentarhanopettajan kelpoisuudella, joten näen tällä hetkellä itseni työskentelemässä päiväkodissa urheilu-uran jälkeen.

Terveisesi oman lajisi nuorille urheilijanaluille?
Nauttikaa ja iloitkaa siitä mitä teette. Kannustakaa ja tsempatkaa myös kavereita vierellä, koska jaettu ilo on paras ilo.

Ensimmäinen ajatuksesi seuraavista sanoista/henkilöistä:
Olympialaiset: Tavoite
Urheiluhenki: Reiluus
Mika Häkkinen: Maailmanmestari
Veli-Matti Kallislahti: Aikaansaava

Taru Lahti-Liukkosen mielestä Vantaalla panostetaan aidosti kuntalaisten liikkumiseen ja tuetaan oman kaupungin urheilijoita.

Lue myös muiden kumppaniurheilijoiden haastattelut:
Aleksandra Blinnikka
Joonas Korhonen
Elias Kuosmanen
Airi Mikkelä
Miro Puolakka
Ursula Wikström
Aaro Tuominen
Timo Averjanov
Jouki Tikkanen
Meri-Maari Mäkinen
Juho Junttila
Saga Andersson
Jaakko Alli
Hilla Uusimäki

Tarinoita Vantaalta - kiinnostavia urapolkuja, rohkeita oman tiensä kulkijoita sekä monenlaisia kutkuttavia kertomuksia Suomen neljänneksi suurimmasta kaupungista.

Julkaistu: 31.5.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter