Erkki Pirtolan kuvia ja sanoja -näyttely Artsissa

Erkki Pirtolan kuvia ja sanoja -näyttely esittelee Erkki Pirtolan teoksia, jotka eivät ole olleet ennen esillä. Mukana on sarjakuvamaisia piirroksia, kuvaa ja tekstiä yhdistäviä, tarinallisia kuvia sekä kyyhkysen ja ihmisen suhdetta kuvaavia teoksia. Näyttely on esillä Vantaan taidemuseo Artsissa 5.6.–29.7.2018. Näyttely on itsenäinen osa Vantaan taidemuseon PAX – puhutaan rauhasta -näyttelyä.

Erkki Pirtola (1950–2016) oli kuvataiteilija, kirjoittaja, kriitikko, kuraattori ja taideopettaja. Pirtola oli myös yksi ITE (Itse tehty elämä) -taideliikkeen julkisimmista puolestapuhujista ja toi aktiivisesti tätä, niin sanottua modernia kansantaidetta esiin nykytaiteen kentällä. Pirtola tunnetaan lisäksi yhtenä videotaiteen pioneerina Suomessa. Taiteilijan yli 40-vuotiseen uraan mahtui lähes koko kuvataiteen muutosten kirjo. Erkki Pirtola sai valtion kuvataidepalkinnon vuonna 2011.

Erkki Pirtolan kuvia ja sanoja -näyttely esittelee omaa elämäänsä ja ympäristöään satiirin ja lempeän huumorin kautta havainnoivan sanataiturin ja piirrosviivan mestarin. Kyyhkysen ja ihmisen suhteesta kertovat kuvat ajoittuvat 1970-luvulle, jolloin Pirtoloilla asui kotona kyyhkynen.

Näyttelyn avajaiset

Erkki Pirtolan kuvia ja sanoja -näyttelyn avajaisia juhlitaan Vantaan taidemuseo Artsissa torstaina 7.6.2018 klo 18–20. Katso myös avajaisten Facebook-tapahtuma.

Lisätietoja: www.artsimuseo.com

Julkaistu: 6.6.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter