Yhteishaussa yli kaksituhatta nuorta sai opiskelupaikan Vantaalta

Kuvituskuva: Nuoret opiskelemassa

Kevään 2018 yhteishaun tulokset ovat valmistuneet: Vantaan kaupungin lukioista ja Vantaan ammattiopisto Variasta sai opiskelupaikan yhteensä 2042 hakijaa.

Vantaan lukioista opiskelupaikka 1200 nuorelle

Vantaan suomen- ja ruotsinkielisiin lukioihin valittiin yhteensä 1205 nuorta. Korkein keskiarvoraja tarvittiin Tikkurilan lukioon, jossa alin hyväksytty keskiarvo oli 8,17. Kaikki alimpaan keskiarvorajaan yltäneet hakijat eivät välttämättä mahtuneet ensisijaisesti hakemaansa lukioon, koska lukuaineiden keskiarvon lisäksi huomioon on otettu hakutoivejärjestys ja sen jälkeen kaikkien aineiden keskiarvo.

Lopullinen valittujen määrä vahvistuu, kun Lumon lukion alin hyväksytty keskiarvoraja ja opiskelijamäärä varmistuvat. Lumon lukion opiskelijavalinnat ovat vielä kesken Opintopolku-järjestelmässä tapahtuneiden perusopetuksen päättötodistuksen arvosanakorjausten vuoksi.

Nuorilla hyvät mahdollisuudet ammatillisen koulutuksen opiskelupaikkaan

Vantaan ammattiopisto Variaan valittiin yhteensä 837 opiskelijaa. Aloituspaikkoja oli varattu 880, joten paikkoja jäi yhteishaussa täyttämättä. Eniten opiskelijoita valittiin sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (127) ja logistiikan perustutkintoon (100).

Ammatillisessa koulutuksessa opiskelijoiksi otetaan jatkossa yhä enemmän jatkuvan haun kautta, joten opiskelijat voivat hakea Vantaan ammattiopisto Variaan opiskelemaan ympäri vuoden. Haussa oleviin koulutuksiin voi tutustua ja hakea Varian verkkosivujen kautta.

Opiskelijavalinnat on tehty, valittujen nimet on julkaistu oppilaitosten kotisivuilla

Tiedot valinnoista löytyvät oppilaitoskohtaisista nimilistoista, jotka julkaistiin 14.6.2018. Niiden valittujen nimet, jotka ovat antaneet suostumuksensa hakulomakkeessa, ilmoitetaan oppilaitosten kotisivuilla. Lisäksi opiskelijavalinnasta ilmoitetaan kirjeitse ja sähköpostilla, mikäli hakija on ilmoittanut sähköpostiosoitteensa haun yhteydessä. Opiskelupaikka on varmistettava 28.6.2018 klo 15.00 mennessä. Lukioissa toivotaan, että paikan varmistus tehdään 14.6.2018.

Varasijavalinnoista ilmoitetaan henkilökohtaisesti

Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen peruutuspaikoille opiskelijat valitaan yhteishaun varasijalistalta. Varasijalta vapautuneesta opiskelupaikasta ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Mahdollisista yhteishaussa täyttämättä jääneistä vapaista paikoista oppilaitokset ilmoittavat opintopolku.fi -järjestelmässä ja/tai omilla verkkosivuillaan.

Kaikille nuorille turvataan opiskelun polku

Vaikka aloituspaikkoja oli Vantaalla tarjolla runsaasti, kaikki hakijat eivät päässeet haluamaansa koulutukseen. Ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat hakea kesän aikana valmistaviin koulutuksiin, joihin haku on käynnissä ja päättyy 24.7.2018. Vantaan koulutustakuun ansiosta kaikille tänä keväänä peruskoulunsa päättäville taataan jatkopaikka.

Ilman opiskelupaikkaa jääneillä apua vaihtoehtojen kartoittamiseen ja hakemusten tekemiseen on saatavissa nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinästä ja Ohjaamo Vantaasta. Vantaa.fi-sviuilta löytyy lisätietoa opiskelupaikan vastaanottamisesta ja ilman opiskelupaikkaa jääneille.

Kaupungin nettisivuilta löytyy myös yhteishaun 2018 alustavat oppilaitoskohtaiset keskiarvorajat ja valittujen määrät Vantaan lukioissa ja Variassa.

Julkaistu: 14.6.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter