Vantaan kaupunki korottaa useiden ammattiryhmien palkkoja

Lastentarhanopettajille sekä päiväkodin johtajille muuttorahakokeilu

Vantaan kaupunki ja henkilöstöjärjestöt ovat sopineet kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisen paikallisen järjestelyvaraerän jaosta 1.1.2019 alkaen. Ratkaisu korottaa useiden ammattiryhmien tehtäväkohtaisia palkkoja ja se sisältää myös työehtosopimuksen ylittävää rahaa. Neuvottelutuloksen kustannusvaikutus on noin 3,7 miljoonaa euroa vuodessa.

- Suurin osa palkantarkistuksista perustuu palkkausjärjestelmän ja työn vaativuuden arvioinnin muutoksiin. Isoimmat muutokset koskevat sosiaaliohjauksen ja varhaiskasvatuksen tehtäviä, kertoo Vantaan kaupungin henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen.

Esimerkiksi yleisin lastentarhanopettajien uusi tehtäväkohtainen kuukausipalkka 1.4.2019 alkaen on 2550,34 euroa. Muutos nostaa tehtäväkohtaisia palkkoja jopa 145 euroa. Vuodessa korotus on noin 1900 euroa.

Joidenkin sosiaaliohjaajien palkankorotukset ovat 70-150 euroa.
- Palkkaratkaisulla tuemme palkkojen tasa-arvoa ja kilpailukykyisyyttä korkeakoulututkinnon suorittaneissa, naisvaltaisissa ammateissa, Kirsi-Marja Lievonen toteaa.

Muuttorahakokeilu lastentarhanopettajille

Vantaa on päättänyt aloittaa muuttorahakokeilun pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muuttaville lastentarhanopettajille, erityislastentarhanopettajille ja päiväkodin johtajille. Muuttorahan suuruus on 1 500 euroa ja se maksetaan kuuden kuukauden koeajan jälkeen. Kokeilu on voimassa 1.8.2018-31.7.2019.

- Kokeilulla halutaan helpottaa jo pitkään jatkunutta lastentarhanopettajavajetta. Haluamme tukea pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevia varhaiskasvatuksen työntekijöitä asettumaan ja työskentelemään Vantaalle pysyvästi, varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen toteaa.

Muuttorahaa ei makseta Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista, Nurmijärveltä, Tuusulasta, Keravalta, Järvenpäästä, Sipoosta eikä Kirkkonummelta muuttaville henkilöille. Muuttorahaa ei myönnetä myöskään Vantaan sisällä työn vuoksi muuttaville.

(Uutiseen päivitetty 14.5.2019 lastentarhanopettajan tehtäväkohtainen kuukausipalkka 1.4.2019 alk.)

Julkaistu: 18.6.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter