CulturaFest etsii ideoita ja taidehankkeita, joiden teema on Naapuruuden kielet

CulturaFest-tapahtuma ottaa vastaan ideoita ja taidehankkeita, joiden teema on Naapuruuden kielet. Haku on avoinna 15.7.2018 saakka. Kutsumme taiteilijoita pohtimaan, miten ja millä tavalla naapureiden välille muodostuu suhteita Vantaalla. Millainen naapuruussuhde muodostuu ihmisten ja elävän tai elottoman luonnon välille kaupunkiympäristössä? Millaisia naapuruussuhteita ja sosiaalisia aktiviteetteja muodostuu samassa huoneistossa, talossa, lähiössä tai kaupungissa asuvien eri sukupolvien ja kulttuurien välillä? Onko kieli – suomi, ruotsi, englanti tai venäjä – välttämätön yhteisymmärryksen syntymiselle?

Töiden muoto voi olla millainen tahansa. Ne voivat edustaa yhtä tai yhdistellä useita taidelajeja ja heijastella erilaisia nykykulttuurin muotoja. Mukaan valitut hankkeet esitetään CulturaFest -tapahtumassa Vantaalla.

CulturaFest on Cultura-säätiön ja Vantaan kulttuuripalvelujen yhteistyössä tuottama nykykulttuurifestivaali ja luova laboratorio. Festivaalin tarkoitus on luoda tilaa vuoropuhelulle monikielisessä Suomessa. Vuonna 2018 CulturaFest järjestetään Vantaalla 2.–4.11., ja sen päänäyttämö on kulttuurikeskus Vernissa. Kaikkiin festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Hakemusten ehdot

  1. Ideakilpailuun kutsutaan Suomessa asuvia taidealan tekijöitä (taiteilijoita, muusikkoja, näyttelijöitä, kirjailijoita, tanssijoita, runoilijoita, ohjaajia jne.) sekä taiteilijakollektiiveja.
  2. Hakemus on vapaamuotoinen ja sen kieli voi olla suomi, englanti tai venäjä. Hakemukset lähetetään osoitteeseen culturafest@culturafest.fi
  3. Hakemuksesta täytyy käydä ilmi: lyhyt idean kuvaus, osallistujat, toteutusaika (myös valmisteluaika ja esityksen kesto), vaatimukset esitystilalle, lista teknisistä vaatimuksista, esityksen kustannusarvio sekä hakijan tai kollektiivin yhteystiedot. Pyydämme myös toimittamaan hankkeen visuaalisen materiaalin sekä linkit audio- tai videoäänitteisiin, mikäli ne ovat jo olemassa.
  4. Hakuaika: 15.6.–15.7.2018.

Hakemusten arviointikriteerit

  • Idea vastaa festivaalin teemaa - Naapuruuden kielet
  • teos pyrkii rakentamaan dialogia sen eri muodoissa
  • hanke pystytään esittämään CulturaFestin aikana Vantaalla 2.–4.11.

Ideakilpailun tulokset julkistetaan Cultura-säätiön sivuilla www.culturas.fi ja lähetetään osallistujille 10.8.2018.

Julkaistu: 20.6.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter