Palveluverkkosuunnitelma valtuuston käsittelyyn

Kaupunginvaltuusto käsittelee 24.9. kokouksessa vuosien 2018–2027 palveluverkkosuunnitelmaa. Vantaan väestön ennustetaan kasvavan kymmenessä vuodessa noin 39 000 asukkaalla, ja siksi myös palveluiden järjestämistä on tarpeen tarkastella.

Tavoitteena on luoda taloudellinen, tehokas ja monikäyttöinen palveluverkko, joka pohjautuu joukkoliikenneyhteyksiin.

Kaupunkitasoinen palveluverkkosuunnitelma ottaa kantaa muun muassa päiväkotien, koulujen, liikuntapaikkojen ja hyvinvointikeskusten tarpeisiin lähivuosina. Suunnitelman mukaan palvelut toteutetaan lähipalveluperiaatteella, ja esimerkiksi tilojen entistä monipuolisempaan ja joustavampaan käyttöön kiinnitetään huomiota.

Uusia päiväkoteja tarvitaan etenkin Kivistön, Tikkurilan, Myyrmäen sekä Aviapoliksen alueilla. Koulurakentamisessa siirrytään kotiluokka-ajattelusta ryhmätila-ajatteluun, jolloin tiloja voidaan jakaa päivän mittaan joustavasti tukemaan erilaisia opetus- ja oppimistuokioita.

Terveysasemapalvelut tarjotaan jatkossa neljässä alueellisessa hyvinvointikeskuksessa sekä niihin sisältyvissä sote-keskuksissa, joissa on peruspalveluna hoitaja- ja lääkärivastaanottoa. Hyvinvointikeskuksiin keskitetään sosiaalipalveluja, vanhus- ja vammaispalveluja sekä suun terveydenhoitoa.

Kasvavan väestön liikuntamahdollisuudet turvataan rakentamalla uusia ulko- ja lähiliikuntapaikkoja sekä ylläpitämällä jo olemassa olevia. Lisäksi luvassa on muun muassa uimahallien peruskorjauksia.

Esityslista on nähtävillä kokonaisuudessaan osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Kokousta voi seurata ja kommentoida suorana Vantaa-kanavalla kokouspäivänä kello 18 alkaen.

Taustoja Vantaa-kanavalta

Vantaa-kanavalla julkaistaan loppuviikosta lyhyt valtuustokokousta taustoittava video. Tällä kertaa aiheita esitellään vauhdikkaasti sähköpotkulautaillen.

Kaupunginvaltuuston selostustilaisuus ja kyselytunti pidetään torstaina 20.9. kello 17. Tilaisuudessa esitellään Östersundomin yleiskaavaa, uudenlaista oppimista sekä kaupunkitasoista palveluverkkosuunnitelmaa. Selostustilaisuus ja kyselytunti lähetetään suorana Vantaa-kanavalla.

Julkaistu: 19.9.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter