Vantaa tekee nuorille suunnatun chatfiction-sarjan

Pääasiallisesti puhelimen ruudulla tapahtuva Tartu hetkeen -sarja esitetään lokakuussa Nuorten Vantaan Instagram-tilillä. Sarja käsittelee nuorten välisiä ystävyyssuhteita, yrittäjyyttä ja omien vahvuuksien löytämistä.

Vantaan uuden Tartu hetkeen -draamasarjan tavoitteena on tuottaa nuoria aidosti puhuttelevaa mediasisältöä ja rohkaista nuoria hakemaan lisää tietoa yrittäjyydestä. Sarjassa on yhdistelty perinteistä videokuvaa puhelimen ruudulla tapahtuvaan viestikeskusteluun ja mediasisällön kuten Instagram-kuvien jakamiseen. Tekstaridraaman kerrontamuotoa on Suomessa aiemmin käyttänyt tyttöjenmedia Demi supersuositussa Pientä säätöä -sarjassa.

- Halusimme tehdä nuorille ominaisella tarinankerronnan muodolla uutta ja erilaista sisältöä. Yrittäjyys voi olla nuorelle yksi tapa kokeilla omia vahvuuksia. Sarjan avulla voimme inspiroida nuoria löytämään oma polkunsa, kertoo projektisuunnittelija Saila Kurki Vantaan kaupungin elinkeinopalveluista.

Kolmiosaisen videosarjan käsikirjoituksen alkuperäideasta vastaavat yhdessä Vantaan elinkeinopalvelut sekä Vantaan nuorisopalvelut. Myös sarjan markkinointi ja levitys toteutetaan yksiköiden välisenä yhteistyönä. Näyttelijöinä nähdään Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulun nuoria lahjakkuuksia.

Muutaman minuutin mittaiset jaksot julkaistaan Nuorten Vantaan Instagramissa (@nuorten_vantaa) 3.10.2018 alkaen. Myöhemmin sarjan jaksot ovat myös katsottavissa Youtubessa.

Videosarjan tuotanto on rahoitettu osana 6aika Avoimet Innovaatioalustat -hanketta. 6Aika on kuuden Suomen suurimman kaupungin yhteinen kaupunkikehittämisen strategia, joka vastaa kaupunkilaisten tarpeisiin älykkään kehittämisen hankkeilla.

Lisätiedot: Saila Kurki, projektisuunnittelija, p. 040 162 8308, etunimi.sukunimi@vantaa.fi

Julkaistu: 25.9.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter