Opetuslautakunta päätti esiopetuksen, koulujen ja oppilaitosten työ- ja loma-ajat lukuvuodelle 2019-2020

Opetuslautakunta päätti kokouksessaan 1.10. Vantaan esiopetuksen, perusopetuksen, lukioiden sekä ammattiopisto Varian työ- ja loma-ajat lukuvuodelle 2019 – 2020.

Suomenkielisen perusopetuksen koulujen ja lukiokoulutuksen oppilaitosten opetus alkaa torstaina 8.8.2019. Syysloma on viikon mittainen (vko 42), joulun ajan loma kaksi viikkoa ja talviloma viikon mittainen (vko 8). Lukion ylimmän luokan koulutyö päättyy torstaina 13.2.2020.

Suomenkielisen varhaiskasvatuksen esiopetuksessa noudatetaan muutoin samoja työ- ja loma-aikoja kuin perusopetuksessa lukuun ottamatta mahdollisia lauantaityöpäiviä. Lapsen siirtyessä varhaiskasvatuksesta esiopetukseen lapsella säilyy oikeus varhaiskasvatuspalveluun. Lapsi voi näin ollen olla varhaiskasvatuspalveluiden piirissä esiopetuksen alkamiseen saakka.

Ammattiopisto Variassa lukuvuosi alkaa 1.8.2019 ja päättyy 31.7.2020. Ruotsinkielisten koulujen työ- ja loma-ajat päätetään opetuslautakunnan ruotsinkielisessä jaostossa.

Huoltajille, oppilaskuntien hallituksille, opiskelijakunnille ja koulun/oppilaitosten henkilökunnalle toteutettiin syksyllä 2018 kysely kahdesta erilaisesta työ- ja loma-ajat -ehdotuksesta. Työ- ja loma-ajat päivitetään vantaa.fi-sivuille.

Lautakunta päätti hyväksyä ryhmäperhepäiväkoti Villivarsan lakkauttamisen. Villivarsassa on 12 hoitopaikkaa. Toiminta päättyy Ravurinpuiston päiväkodin valmistuessa marraskuussa 2018. Lasten huoltajille on tiedotettu lakkautusesityksestä eivätkä huoltajat ole vastustaneet lakkautusesitystä. Ryhmäperhepäiväkodin lapset siirtyvät henkilökunnan kanssa Ravurinpuiston päiväkotiin. Ravurinpuiston päiväkodissa hoitopaikkoja on 68. Päiväkoti sijaitsee Hakunilassa, osoitteessa Kannuskuja 7.

Lautakunta sai tiedoksi kuuden suurimman kaupungin varhaiskasvatuksen palvelut ja kustannukset vuodelta 2017. Varhaiskasvatukseen osallistuvien 4-6 vuotiaiden osuus oli Vantaalla vuonna 2017 kuusikkokuntien korkein. Vantaalla varhaiskasvatusikäisiä lapsia oli 16 443 vuonna 2017. Määrä väheni 176 lapsella edellisestä vuodesta (-1,1 %). Varhaiskasvatusikäisistä vieraskielisten lasten osuus oli Vantaalla kuusikkokunnista suurin (24,6 %). Vieraskielisten lasten määrä kasvoi Vantaalla vuodessa 1,9 %, ja kasvu oli kuusikkokuntien suurinta.

Lisäksi lautakunta päätti hyväksyä

  • perusopetuksen iltapäivätoiminnan avustuksia
  • täyttämättömien virkojen lakkauttamisen nuoriso- ja aikuiskoulutuksen tulosalueella
  • nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen opetussuunnitelman ja aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman

Esityslista/pöytäkirja kokonaisuudessaan paatokset.vantaa.fi

Julkaistu: 2.10.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter