Mies ja nainen kävelevät metsässä

Asukastilaisuudessa keskustellaan Myyrmäen ja Aviapoliksen metsistä

Kaupungin metsänhoidon asiantuntijat järjestävät metsäkävelyn ja info- ja keskustelutilaisuuden metsänhoidosta tiistaina 23.10 klo 17.00-19.00. Tapahtuma alkaa tapaamisella Viherpuiston kentällä (Vihertie 56 C) klo 17.00. Kävelyn jälkeen siirrytään keskustelemaan, kahville ja pullalle Martinlaakson koululle (Martinlaaksonpolku 4).

Kaupungin metsänhoidon asiantuntijat ovat parhaillaan laatimassa metsänhoitosuunnitelmaa Aviapoliksen ja Myyrmäen alueen virkistysmetsille. Alueen metsiin kuuluvat mm. Tuulensuunpuisto, Raappavuorten metsäalue, Vaskivuoren metsä ja Petikon metsäalueet. Kaupungin metsien hoitoa suunnitellaan suuralueittain. Suunnitelmien taustalla on Vantaan metsänhoidon periaatteet 2017-2030. Metsänhoidossa huomioidaan luonnon monimuotoisuuden säilyminen ja vaalitaan maisemaa. Lisäksi huolehditaan turvallisuudesta poistamalla huonokuntoisia puita ulkoilureittien varrelta. Metsien hoidon suunnittelussa otetaan huomioon myös asukkaiden mielipiteitä.

Asukastilaisuuden ohjelma:

17-18 Tutustuminen esimerkkikohteeseen, Viherpuisto
18-19 Infohetki ja keskustelua: Missä kaupungin metsät sijaitsevat ja miten niitä hoidetaan? Millaista metsää Vantaalla tulisi tavoitella?

Vapaaehtoinen ilmoittautuminen kahvitarjoiluja varten ja lisätietoa: sanna.ervasti ( at ) vantaa.fi. Pukeutuminen säänmukaisesti. Metsässä kuljetaan pääosin valmiilla helppokulkuisilla reiteillä.

Lisätietoa metsäsuunnittelu ja metsienhoidosta ja tapahtuma Facebookissa.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Julkaistu: 15.10.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter