Lumon kirjasto remonttiin 3.12.

Lumon kirjaston asiakastilat uudistetaan kokonaan lattia – ja valaistusremontin yhteydessä ja kirjasto suljetaan remontin vuoksi 3.12. Muutostöiden arvioidaan jatkuvan helmikuun lopulle 2019.  

Lumosta lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa muuhun Helmet-kirjastoon. Noudettavissa olevat varaukset voi 3.12. alkaen noutaa Tikkurilan kirjastosta. Mikäli varaus on vielä avoin, täytyy varauksen noutopaikka vaihtaa itse kirjautumalla omiin tietoihin helmet.fi:ssä.

Ohje varausten muuttamiseen.

Kirjastoauto avaa uuden pysäkin Monitoimikeskus Lumon lähettyville joulukuun aikana. Remontin aikana korsolaiset voivat asioida myös Koivukylän kirjastossa (Hakopolku 2).

Tiloja lukemiseen ja harrastamiseen 

Kirjaston suunnittelussa on toteutettu korsolaisten toiveita. Luvassa on rentoja lukutiloja sekä alakerran suureen kirjastosaliin että yläkerran harrastetilaan ja lukusaliin. 

Alakerran sisäänkäynniltä avautuu nopean asioinnin alue sekä tapahtumatila. Suuren kirjastosalin viuhkamaiselle hyllyasetelmalle sanotaan hyvästit, jotta kirjastoon saadaan tilaa erilaisille toiminnoille.  

Lehdenlukijat saavat oman valoisan ja liikenteeltä rauhoitetun kulmauksensa sisemmälle kirjastoon aikuisten osastolle. Pienten lukijoiden alue rakennetaan satuhuoneen viereen ja sen kalustukseen toteutetaan korsolaisilta lapsiperheiltä saatuja ehdotuksia. Nuorten lukijoiden tiloihin lisätään hauskuutta mm. pelihuoneella.  

Yläkerta tehokkaaksi toimintatilaksi 

Yläkerran hiljainen lukusali säilyy. Salin kalustus sallii rentouttavan lepohetken vaikkapa pääsykokeisiin ahkeroiville. Yläkertaan sijoitetaan myös tapaamisiin ja ryhmätyöskentelyyn sopivia tiloja, joiden muunneltavaan sisustukseen kuuluu mm. säädettäviä työpöytiä ja ääntä vaimentavia kalusteita. Ääntä vaimennetaan myös akustoivilla seinillä ja seinäkkeillä. Valmiissa tiloissa värit väikkyvät sinisen ja vedenvihreän sävyissä. 

Muutostöiden arvioidaan jatkuvan helmikuun lopulle 2019. Kirjaston avaamisesta tiedotetaan Helmet.fi:ssä ja Vantaa.fi:ssä.

Julkaistu: 25.10.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter