Koivukylän Sulka ja tähdet -taideteoksen julkistamistilaisuus 14.11.

Koivukylän aseman läheisyyteen, Rautkallionkadun ylikulkukäytävälle on toteutettu kaksiosainen, veistoksen ja videoinstallaation yhdistävä Sulka ja tähdet -taideteos. Kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikon luoma teos julkistetaan keskiviikkona 14.11. klo 17.30.

Kaikille avoimen julkistamistilaisuuden aluksi kuullaan Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtmanin ja Vantaan sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggrothin juhlapuheet. Tilaisuudessa kuullaan myös fanfaarimusiikkia Vantaan musiikkiopiston soitonopettaja Teemu Salmelta.

Tilaisuuden jälkeen läheisessä Koivukylän kirjastossa (Hakopolku 2) järjestetään glögitarjoilu, jonka lomassa on mahdollista tavata taiteilija Vesa-Pekka Rannikko.

Teos on osa Koivukylän julkisen taiteen suunnitelmaa, joka valmistui vuonna 2017. Taidesuunnitelma kattaa Koivukylän keskustan ja Havukosken asuinalueen. Taidehanke on monivuotinen, ja Sulka ja tähdet -teos on sen ensimmäinen osa.

Lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa

Tietoa teoksesta:

Sulka-veistos vaikuttaa pudonneen taivaalta ja jääneen pystyyn Rautkallionkadun kävelysillan kaiteelle. Sulka on kuvitteellisen lintulajin sulka, jossa yhdistyvät harakan pyrstösulan väri ja Kytötie 29:n taloyhtiön parvekkeiden pyöreä muotomaailma. Kimmeltävän linnunsulan väriskaala korostaa Havukosken arkkitehtuurin modernistista muotokieltä ja värimaailmaa.

Teoksen toinen osa, Tähdet-niminen videoprojisointi, heijastetaan Kytötie 29:n kerrostalon seinälle. Teos jakautuu viiteen projisointiin, joista kukin esitetään omana päivänään. Projisoinneille on yhteistä se, että niiden kuvamaailmaan liittyy tähtitaivas. Teos on esillä joka päivä auringonlaskun ja -nousun välisenä aikana ympäri vuoden. Avajaisviikolla teos esitetään päivittäin viisiosaisena kokonaisuutena. Teoksen kuvasto on unenomainen ja yllättävä. Teos perustuu lentämiseen liittyviin myytteihin, tarinoihin ja fantasioihin ja se sitoo Koivukylän arkkitehtuurin ilmavuuteen ja leijumisen tunteeseen.

Lue lisää Koivukylän julkisen taiteen konseptista.

Julkaistu: 8.11.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter