Vantaa osallistuu jälleen Lapsi mukaan töihin -päivään

Lapsi mukaan töihin -päivä / kuvituskuva 2018

Vantaan kaupunki on mukana valtakunnallisessa Lapsi mukaan töihin -päivässä 23.11.2018.

Teemapäivää vietetään vuosittain YK:n lapsen oikeuksien viikon perjantaina, ja tavoitteena on kutsua lapsia tutustumaan heille tärkeiden ihmisten työpäivään. Tutustuminen työntekijöille läheisiin lapsiin edistää myös lapsiystävällisen työkulttuurin kehittymistä organisaatiossa.

Vantaa toivottaa tänäkin vuonna lapset ja nuoret lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan erilaisiin työpaikkoihin, joita kaupungilta löytyy. Viime vuonna lapset vierailivat muun muassa Vantaan tietohallinnossa, Tilakeskuksella, kaupunginkirjastolla, elinkeinopalveluissa sekä eri palvelutaloissa, päiväkodeissa ja nuorisotiloilla.

Lasten ja nuorten palvelujen koordinaattori Tia Ristimäki kertoo, että teemapäivästä saatu palaute oli erittäin positiivista.

–On hienoa, että Vantaan kaupunki on mukana Lapsi mukaan töihin -päivän vietossa myös tänä vuonna. Päivä kannustaa mukavalla tavalla Vantaan kaupunkia kutsumaan työntekijöille tärkeitä lapsia tutustumaan kaupunkiin työpaikkana. Tärkeintä on, että lapsi pääsee kurkkaamaan, millaista töissä on, ja työntekijä saa esitellä työkavereilleen omia lapsiaan, lapsenlapsiaan tai muita arjessaan tärkeitä lapsia, Ristimäki toteaa.

Tunnelmia viimevuotisesta Lapsi mukaan töihin -päivän vietosta Vantaan kaupungintalolla löydät Vantaa-kanavan videolta.

Lapsi mukaan töihin -päivän valtakunnallista toteutusta koordinoi Lapsiasiavaltuutetun toimisto yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton, työ- ja elinkeinoministeriön sekä työmarkkinajärjestöjen kanssa. Lisätietoja päivästä löytyy osoitteesta lapsimukaantoihin.fi sekä teemapäivän Facebook-tapahtumasta.

Katso teemapäivän kampanjavideo YouTubesta.

Julkaistu: 14.11.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter