Havainnekuva tulevaisuuden Aviapoliksesta

Aviapoliksessa käynnistyy ainutlaatuinen kestävän liikkumisen kehittämishanke

Aviapolis Liikennelabrassa Vantaan kaupunki lähtee yli kolmenkymmenen kumppanin kanssa kehittämään ennennäkemättömiä tulevaisuuden liikenteen palveluita. Hankkeessa etsitään hiljaisia, turvallisia, vähäpäästöisiä ja kustannustehokkaita liikkumisen ja kaupunkilogistiikan ratkaisuja, jotka ovat laajennettavissa myös muualle Suomeen ja kansainvälisestikin.

Aviapolis Liikennelabrassa mm. kehitetään ratkaisuja vähentämään yksityisautojen tarvetta, luodaan kyytien jakamispalvelu sekä testataan droonien käyttöä pakettilogistiikkassa. Liikkumisen ja logistiikan palveluiden lisäksi hankkeessa luodaan yhdessä Helsingin ja Espoon kanssa toimintamalli uusien liikenneratkaisujen ketterälle testaukselle kaupunkien käyttöön.

Uudet teknologiat mahdollistavat kestävämpien ja ympäristöystävällisten liikkumisen ratkaisujen kehittämisen, mutta sovelluksien käytöstä ei ole vielä riittävästi kokemuksia.
- Aviapolis Suomen kansainvälisimpänä liikenteen solmukohtana tarjoaa loistavat edellytykset liikenteen teknologioita hyödyntävien ratkaisujen testaamiseen sekä niihin liittyvään tutkimukseen. Uudet liikenteen palvelut mahdollistavat puolestaan Aviapoliksen kestävän rakentamisen, sanoo projektijohtaja Arja Lukin.

Aviapolis Liikennelabra on osa Trafin koordinoimaa Liikennelabra-kokonaisuutta ja se on samalla myös Smart &Clean säätiön muutosprojekti. Hankkeessa ovat mukana myös mm. Nokia, Sato, Ilmatieteen laitos, Ans Finland, Port of Helsinki, YIT, Veho, Asuntosäätiö, Simens, Avain, HSL, LAK, App2day, Vantaan Energia, Virta, Niinivirta, Telia, Profium, Forum Virium Helsinki, Espoon kaupunki, Steveco, Kalmar, Fortum, Niinivirta, Fleetonomy, SRV, Matkahuolto, Kesko sekä Skyports

Aviapolis on Keski-Vantaalla sijaitseva alue, johon kuuluu kuusi kaupunginosaa: Ylästö, Viinikkala, Tammisto, Pakkala, Veromies ja Lentokenttä. Lentokentän kylkeen rakentuu yksi tulevien vuosikymmenten suurimmista kaupunkikeskuksista Suomessa. Helppo saavutettavuus ja sujuva liikenne eri puolilta metropolialuetta ja kansainvälisesti tekevät Aviapoliksesta poikkeuksellisen houkuttelevan työpaikka- ja asuinalueen.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. Trafin Liikennelabran tavoitteena on edistää liikkumisen sujuvuutta, ympäristöystävällisyyttä ja turvallisuutta lisääviä uusia liikkumisen palveluja ja liikenteen digitalisaatiota.

Smart & Clean on viisivuotinen (2016-2021) säätiö, joka kerää yhteen rajat ylittäviä aloitteita, joilla pääkaupunkiseutu ja Lahti taistelevat ilmastonmuutosta vastaan ja edistävät kiertotaloutta. Yksi tärkeä tehtävä on varmistaa yhteistyö kaupunkien, yritysten, valtiollisten toimijoiden ja tutkimuslaitosten sekä yliopistojen kesken. Aviapolis Liikennelabra on yksi Smart & Clean yhteistyöprojekteista.

Lue lisää Aviapolis Liikennelabra -hankkesta.
Lue lisää Aviapoliksen alueesta.

Julkaistu: 23.11.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter