Uudistamme terveysasemien puhelinpalvelua – palvelun aukioloaika pitenee

Vantaa on kehittänyt terveysasemien puhelinpalvelua yhdessä kuntalaisten ja henkilökunnan kanssa. Sinulle uudistus tarkoittaa sujuvampaa asiointia, sillä puhelinpalvelun aukioloaika pitenee neljä tuntia ja palvelut saa yhden luukun periaatteella samasta numerosta.

Terveysasemien ajanvarausnumero 09 839 50 000 palvelee kaikissa terveyteen liittyvissä asioissa 31.1.2019 alkaen. Terveysasemien puhelinpalvelu korvaa terveysneuvonnan ja terveydenhoitajien puhelintunnit. Jos soitat terveysneuvonnan ja terveydenhoitajien numeroon 31.1. jälkeen, puhelut ohjataan automaattisesti terveysasemien ajanvarausnumeroon.

Puhelinpalvelun aukioloaika pitenee

Tällä hetkellä terveysasemien ajanvarausnumero palvelee klo 8–12. Uusi puhelinpalvelu tulee olemaan auki klo 8–16, joten muutos on merkittävä.

– Meiltä on toivottu etenkin pidempiä aukioloaikoja ja nyt pystymme vastaamaan kuntalaisten toiveeseen, iloitsee terveyspalvelupäällikkö Ritva Tauriainen.

Kuntalaiset muutoksen moottorina

Vantaalaisille tehdyn kyselyn mukaan kuntalaiset ovat olleet tyytyväisiä terveyspalvelujen laatuun, mutta palveluun pääseminen ja yhteyden saaminen on koettu hankalaksi. Kuntalaiset kertoivat, että aikaa on vaikea varata puhelimitse ja jonotusajat ovat pitkiä.

– Kyselyn innoittamana ryhdyimme kehittämään puhelinpalvelujen saavutettavuutta ja osallistimme palvelujen kehittämiseen henkilöstämme lisäksi myös kuntalaisia, kertoo Tauriainen.

– Meillä oli useampi työpaja, joissa kartoitimme kuntalaisten ja henkilöstön ideoita. Apuna käytettiin myös palvelumuotoilua, joka selkeyttää asiakkaan palvelupolkua ja näin nopeuttaa hoitoon pääsyä, Tauriainen jatkaa.

Yhteistyön tuloksena terveysasemien puhelinpalvelun toimintamallia päätettiin kehittää ja yhtenäistää sekä tuoda henkilöstö työskentelemään yhdessä saman katon alle Tikkurilaan.

Numerosta 09 839 50 000 voit

  • varata, siirtää tai perua hoitajan tai lääkärin aikoja
  • kysyä terveysneuvontaa (vaikka neuvoja flunssan hoitamiseen)
  • kysyä vaatiiko vaiva lääkärikäyntiä.

Teemme puhelimessa hoidon tarpeen arvioinnin, jolloin saat neuvoja vaivan kotihoitoon tai sinulle varataan aika hoitajalle tai lääkärille.

Aikojen peruutukset

Peruuta varattu aika lähettämällä tekstiviesti numeroon 040 574 4555. Peru aika viimeistään vastaanottopäivänä klo 8 mennessä. Kirjoita viestiin asiakkaan etu- ja sukunimi, syntymäaika, peruttavan ajan päivämäärä ja kellonaika. Voit perua ajan myös soittamalla numeroon 09 839 50 000 vastaanottoa edeltävänä päivänä kello 16 mennessä.

Julkaistu: 24.1.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter