Menestyksekäs tv-sarja SKAM saapuu teatteriversiona Kulttuuritalo Martinukseen

Kulttuuritalo Martinuksen päällikkö Christian Sandström
Kulttuuritalo Martinuksen päällikkö Christian Sandström. Kuva: Rosa Särkkä.

Norjalainen nuorten menestyssarja SKAM saapuu Suomeen teatteriversiona. Se saa Suomen kantaesityksensä Vantaan kaupungin Kulttuuritalo Martinuksen päänäyttämöllä 2. lokakuuta 2019. Näytöskausi kestää 30. marraskuuta saakka.

”SKAMin neljä tuotantokautta ovat niittäneet suosiota lukuisissa maissa. Sarja on saanut myös alan merkittäviä palkintoja. Vaikka kyseessä on nuortensarja, se puhuttelee myös aikuisia. Siksi meille oli tärkeää saada Suomeen teatteriversio, joka käsittelee ajankohtaisia asioita nuorten elämässä, kuten esimerkiksi ystävyyttä, uskontoa, rakkautta ja seksiä. SKAM-teatteriversio perustuu tv-sarjan ensimmäiseen tuotantokauteen”, Kulttuuritalo Martinusta johtava teatterinjohtaja Christian Sandström toteaa.

Monissa maissa, kuten Saksassa, Ranskassa, Hollannissa, Italiassa ja Yhdysvalloissa SKAMista on tuotettu oma televisioversionsa. Martinuksen teatteriversio pohjautuu Julie Andemin tv-käsikirjoitukseen, josta sen on näyttämölle kirjoittanut Line Mørkeby. Käsikirjoituksen suomennos on Aino Piirolan.

”Nordic Dramacornerin toimitusjohtaja Hanna Jääskinen on tehnyt suurenmoisen työn tässä prosessissa. Olemme todella kiitollisia ja tyytyväisiä, että nämä oikeudet tulivat Vantaalle”, Sandström lisää.

”Olen ymmärtänyt, että Suomi sai teatterioikeudet ennen Ruotsia, mikä on sinällään jo ihan työvoitto”, Sandström nauraa.

”SKAMin teatteriversiota ei toteuteta sooloillen, vaan tiiviissä yhteistyössä oikeudet omistavan NRK:n kanssa. Kuitenkin suomenkielisen näyttämöversion oikeudet on Nordic Dramacornerin.”

Näytelmä esitetään suomeksi, mutta suomenruotsalaisuus on mahdollisesti mukana jollakin tavalla, Sandström vihjaa kryptisesti.

”Oslolaisnuorten elämää käsittelevä sarja toi suuret kysymykset, kuten oman identiteetin löytämisen, ystävyyden haasteet ja sydänsurut lähelle televisiosarjan katsojia. Aiomme toteuttaa saman teatterissa.”

Sandström on vakuuttunut siitä, että SKAMin maailma tulee lähelle suomalaista yleisöä. Teatteriversio suomennetaan ja paikallistetaan Suomeen, jotta nuoret löytävät ihan varmasti paikallista kosketuspintaa.

SKAMin ohjaaja, näyttelijät ja taiteellinen tiimi julkaistaan toivon mukaan jo huhtikuussa 2019. SKAM- näyttelijöiden rekrytointi on parhaillaan käynnissä ja hakuohjeet löytyvät Kulttuuritalo Martinuksen Facebook-sivulta. Suomen SKAMIN näyttämöversioon etsitään kahdeksaa nuorta näyttelijää.

SKAMin teatteriliput tulevat myyntiin Ticketmasterissa 12. maaliskuuta klo 9.00.

Julkaistu: 27.2.2019 
(muokattu: )