Lumon kirjasto avataan 7.3.

Kolme kuukautta remontissa olleen Lumon kirjaston uudistetut tilat suunniteltiin asukkaiden toiveiden mukaan. Kirjastossa on nyt lukutiloja moneen makuun.

Remontissa Lumon kirjastotilan lattiat, valaistus ja sisustus uusittiin kokonaan. Alakerran suuressa kirjastosalissa ensimmäisenä vastaan tulee tapahtumatila ja nopean asioinnin alue, jonne on sijoitettu palautus, lainaus ja varaukset. Syvemmällä salissa on lehdenlukijoille mukava ja valoisa kulmaus, ja hieman kauempana ovat omat alueensa sekä lapsille että nuorille.
Erityistä huomiota remontissa kiinnitettiin kirjaston asiakastilojen äänimaisemaan, jota on muotoiltu ääntä vaimentavilla elementeillä ja seinäkkeillä. Sisustuksen värit ovat rauhallisia vihreän ja sinisen sävyjä.

Yläkerta työskentelyyn ja opiskeluun

Kirjaston yläkerta on kokonaisuudessaan varattu opiskelu- ja työskentelytiloille. Yleistä työskentelyaluetta voi muokata ääntä eristävillä seinäkeillä. Hiljainen lukusali on varustettu säädettävillä työpöydillä ja tuoleilla. Rennompaa opiskeluasentoa kaipaavat voivat asettua tukevaan riippumattoon. Yläkerrassa on myös kokoushuone, jonka asiakkaat voivat varata käyttöönsä.

Yläkerrassa sijaitsee myös pajatila, joka otetaan käyttöön vasta syksyllä. Paja on rakennettu käytöstä poistettuun pimiötilaan ja sen toimintaa suunnitellaan yhdessä korsolaisten kanssa.

Kirjaston tiloihin asennetaan avaamisen jälkeen vielä mm. joitakin laitteita ja opasteita, jotka valmistuvat maaliskuun aikana.

Uudet aukioloajat 7.3. alkaen:

Ma-pe klo 8-20 (8-9 omatoimikäyttö)

La klo 9-16

Lumon kirjasto alkaa olla avoinna myös sunnuntaisin myöhemmin tänä vuonna.

Avajaiset huhtikuussa

Lumon kirjaston avajaiset pidetään 24.4. Ohjelmasta tiedotetaan Lumon omilla sivuilla Helmet.fi:ssä.

Julkaistu: 6.3.2019 
(muokattu: )