Virtahepoja, unikoneita, keijusirkusta – Hurraa-festivaali tulee taas!

Katve [blind spot]: Kastor & Pollux / kuva: Erno Soralipas
Kastor & Pollux vie 20.3. Kulttuuritalo Martinuksen yleisön avaruusmatkalle.

Suomen suurin lasten- ja nuorten näyttämötaiteen festivaali, Hurraa, tuo 16.–24.3. pääkaupunkiseudun kulttuuritaloihin runsaasti uutta teatteria ja työpajoja.

Koko festivaaliohjelmaan kuuluu 14 hienoa lasten- ja nuortenesitystä, joista Vantaan ohjelmistossa nähdään yhdeksän. Esitykset tarjoavat elämyksiä kaikille vauvoista yläkouluikäisiin.

Riemukasta menoa koko perheelle

Vantaalla festivaali pyörähtää käyntiin lauantaina 16.3. kello 15 koko perheen komedialla: Korson Lumosalissa nähdään suosittuun brittinäytelmään pohjautuva teos Tohtori Zeiffal, Tohtori Zeigal ja virtahepo, jota ei koskaan saatu kiinni. Rooleissa loistavat Taina Mäki-Iso ja Jouni Bäckström.

– Esitys on todella hauska myös aikuisen näkökulmasta – tämä on hauskin lastenesitys, jonka itse olen nähnyt! Näytelmässä rikotaan raja yleisön ja esiintyjien välillä, ja vaikka esityksellä on selkeät raamit, katsojat pääsevät vaikuttamaan tarinaan, Jouni Bäckström kertoo.

Esitykseen pääsee eläytymään myös 18.3. Lastenkulttuurikeskus Toteemin aamunäytöksessä.

Teatterin keinoin käsitellään myös monimutkaisia aiheita

Kulttuuritehdas Vernissassa 20.3. nähtävä, yli 12-vuotiaille suunnattu Fragile – särkyvää -esitys tarkastelee liiallista alkoholinkäyttöä. Sen tarina nostaa esiin kipeitä tunteita ja kysymyksiä, joiden kanssa alkoholismia kohtaava lapsi voi joutua painimaan. Sekä teoksen päivä- että iltanäytöksen yhteydessä aiheesta käydään myös yleisökeskustelu. Keskusteluista on tullut tekijöille myönteistä palautetta.

– Esitys herättää paljon ajatuksia ja tunteita: monella aihe voi valitettavasti tulla hyvinkin lähelle. Joskus esityksen jälkeen käydään vilkasta keskustelua, joskus taas näyttelijät keskittyvät kertomaan, kuinka teos on tehty. Kenenkään ei missään nimessä ole pakko puhua, mutta siihen annetaan mahdollisuus, esityksen ohjaaja ja tuottaja Heikki Törmi kuvailee.

– Vaikka paikan päällä keskustelu voi tuntua nuoresta hankalalta, esityksen herättämiä ajatuksia voi käydä läpi myös myöhemmin esimerkiksi luotettavan aikuisen kanssa tai ottamalla yhteyttä käsiohjelmassa esiteltyihin tahoihin. Vantaan esityksissä paikalla on myös A-Klinikkasäätiön työntekijöitä, Törmi kertoo.

Perhepäivissä viihdytään katsojina ja itse tehden

Hurraa-festivaalin perhepäiviä vietetään lauantaina 23.3. kiinnostavien esitysten ja työpajojen parissa. Lastenkulttuurikeskus Toteemissa uppoudutaan tieteellisen nykysirkukseen, ja Lastenkulttuurikeskus Pessissä nautitaan hauskasta palikkateatterista.

Lisäksi festivaali kutsuu lapset myös esimerkiksi elämykselliselle telttaretkelle, keijujen sirkukseen ja avaruusmatkalle.

Vantaan festivaalitapahtumien pääsyliput ovat 6 euroa. Osta lippusi ennakkoon osoitteessa kulttuuriliput.vantaa.fi.

Julkaistu: 7.3.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter