Vantaan oppilaitokset kiinnostivat yhteishaussa

Yhteishaku lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen päättyi 12.3.2019. Alustavien hakijatietojen perusteella kevään yhteishaussa Vantaan lukioihin ja Vantaan ammattiopisto Variaan haki ensisijaisesti yhteensä 2391 nuorta, joista noin 61 % lukiokoulutukseen ja 39 % ammatilliseen koulutukseen. Vantaalla perusopetuksen päättää keväällä 2019 noin 2350 oppilasta.

Vantaan lukioiden hakijamäärät yhä kasvussa

Vantaan suomenkielisten lukioiden hakijamäärät jatkoivat kasvua vuonna 2019. Vantaan lukioihin oli 1,2 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden ja aloituspaikkoihin suhteutettuna suosituin oli Sotungin lukio 1,45 ensisijaisella hakijalla aloituspaikkaa kohden. Lukioon hakeneista oli hakutilastojen mukaan tyttöjä 57 % ja poikia 42 %.

Lentokoneasennuksen perustutkintoon paljon ensisijaisia hakijoita

Vantaan ammattiopisto Variaan kevään 2019 yhteishaussa ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohden oli 1,08, kun haussa oli 863 paikkaa auki ja hakijoita 930. Lentokoneasennuksen perustutkintoon oli runsaasti hakijoita suhteutettuna aloituspaikkojen määrään. Lisäksi edelliseen vuoteen verrattuna nousi ensisijaisten hakijoiden määrä kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon. Muilla aloilla hakijat jakaantuvat tasaisesti suhteutettuna aloituspaikkoihin. Varian ensisijaisista hakijoista 29 % oli tyttöjä ja 71 % poikia.

Kaikille nuorille turvataan opiskelun polku

Vantaan koulutustakuun ansiosta kaikille peruskoulunsa päättäville taataan paikka lukiosta, ammattiopistosta, perusopetuksen jälkeisestä valmistavasta koulutuksesta tai nuorten työpajalta. Tavoitteena on, että jokainen vantaalainen nuori löytää peruskoulun jälkeen mielekkään opiskelupaikan tai kiinnekohdan elämäänsä.

Opiskelijavalinta

Lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen valittujen nimet julkaistaan aikaisintaan 13.6.2019.

Vantaan lukioiden ja ammattiopisto Varian hakijamäärät 2019

Julkaistu: 15.3.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter