Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2019?

Tiedätkö intohimoisen pyöräilijän, joka polkee töihin tai kouluun säitä ja kilometrejä uhmaten? Ehdota sunnuntaihin 14.4. mennessä Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi ahkerasti pyöräilevää tuttua, naapuria tai vaikka itseäsi!

Ehdokas Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi voi olla yksityishenkilö tai yhteisö. Esimerkillisyys pyörällä liikkujana voi syntyä vaikkapa vakituisesta työ- tai koulumatkan pyöräilystä. Muita ansioita voivat olla esimerkiksi pyöräilyn edistäminen lähipiirissä tai osallistuminen pyöräilyn seura- tai järjestötoimintaan.

Tee ehdotus täyttämällä verkkolomake. Liitä mukaan perustelut sille, miksi ehdokkaasi sopisi Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi.

Tittelin saaja julkistetaan ja palkitaan lahjakortilla Sun Festival -tapahtumassa Tikkurilassa lauantaina 18.5. Kaikkien ehdottajien kesken arvotaan pyöräilytuotteita.

Palkitsemisen tavoitteena on nostaa pyöräilyä esille itsenäisenä kulkutapana ja hyötyliikuntana sekä motivoida vantaalaisia valitsemaan yhä useammin kestävä tapa liikkua.

Vuoden vantaalaisen pyöräilijän valitsee ehdotettujen joukosta Vantaan kaupungin Poljin-työryhmä, joka on perustettu vuonna 2000 edistämään pyöräilyä ja jalankulkua. Ryhmässä on edustajia Vantaan kaupungin eri toimialoilta ja Vantaan pyöräilijät ry:stä. Vuoden vantaalainen pyöräilijä valitaan nyt 12. kerran.

Vantaan kaupunki tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen pääsemiseksi Vantaalle on laadittu pitkän aikavälin ympäristöohjelma – resurssiviisauden tiekartta. Liikenteen osuus kasvihuonekaasupäästöistä on runsas kolmannes. Liikenteen päästöjä saadaan alas vähentämällä tarvetta auton käyttöön ja edistämällä vähäpäästöistä teknologiaa.

Julkaistu: 1.4.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter