Kehä kolme yöllä

Millä liikut huomenna? Asukastilaisuus tulevaisuuden liikkumisesta

Maanantaina 29.4.2019 klo 17:30 järjestetään avoin asukastilaisuus tulevaisuuden liikkumisen kehittämiseksi Aviapoliksessa ja sen lähialueilla. Tervetuloa Pointtin vaikka kutsuohjatulla kyydillä!

Osana Aviapolis Liikennelabra -hanketta Vantaan kaupunki ja Siemens Mobility Oy järjestävät asukasillan, jossa esitellään Aviapoliksen alueen kehittymistä sekä sitä, miten tulevaisuuden ratkaisut vaikuttavat palveluihin ja liikkumiseen Aviapoliksessa ja sitä ympäröivillä asuinalueilla Veromiehessä, Pakkalassa, Kartanonkoskella ja Tammistossa.

Tulevaisuuden liikkumisen kehittäminen Aviapoliksen alueella
Ma 29.4.2019 klo 17:30-20
Point - Pakkalan oppimis- ja informaatiotalon ruokala, Hagelstamintie 1, Vantaa

Tilaisuuden alustava ohjelma:

  • 17:00-17:45 Saapuminen Pointiin. Kokeile kutsuohjattua kyytiä!
  • 17:30 Kahvitarjoilu
  • 18:00 Vantaan kaupungin, Siemens Mobilityn ja muiden hankeosapuolien näkemykset Aviapoliksen alueen kehittymisestä ja innovatiivisista liikkumisratkaisuista.
  • 19:00 Asukaskyselyn tulosten esittely ja asukkaiden näkemysten kuuleminen liikkumisen kehittämistarpeista alueella.
  • 19:30 Siemens esittelee liikkuminen palveluna -ratkaisun ja kutsuohjatun liikennepalvelun kokeilun.
  • 20:00 Tilaisuus päättyy. Kuljetukset lähialueille kutsuohjatulla palvelulla.

Mitkä ovat päivittäiset liikkumistarpeesi? Töihin ja takaisin? Kaupassakäynti ja iltaharrastukset? Entä millä yleensä liikut? Omalla autolla ja joukkoliikenteellä vai pyörällä tai kävellen? Onko oman alueesi liikkumisratkaisuissa mielestäsi kehitettävää?

Meistä jokainen on oman liikkumisensa asiantuntija. Siksi haluamme kuulla, miten joukkoliikenteen ja muiden liikkumistapojen käyttö sinun asuinalueellasi sujuu tällä hetkellä ja miten haluaisit liikenteen ja liikkumispalveluiden kehittyvän, jotta oma arkesi helpottuu.

Digitalisaatio ja muu teknologiakehitys, väestön keskittyminen kaupunkeihin, lainsäädännön muutokset sekä kasvanut ymmärrys sekä huoli ilmastonmuutoksesta ja ympäristöstä vaikuttavat siihen, miten asuinympäristöä ja liikennejärjestelmää suunnitellaan. Tavoitteena on, että arjen liikkumisesta tulee sujuvampaa ja ympäristön kannalta kestävää.

Konkreettisena esimerkkinä tulevaisuuden liikkumisratkaisuista Siemens Mobility esittelee tapahtuman yhteydessä kutsuohjattua liikennepalvelukokeilua*, joka täydentää joukkoliikennettä ja soveltuu erinomaisesti alueen sisäiseen liikkumiseen ja parantaa yhteyksiä kehärataan. Palvelu on käytössä kyseisen illan ajan. Kannustamme sinua kokeilemaan palvelua ja tilaamaan kyydin tilaisuuteen! Tarkempia tietoja sovelluksen lataamisesta ja käyttöönotosta löydät täältä.

*Kutsuohjattu liikenne tarkoittaa asiakastarpeen mukaan räätälöityä julkista liikennettä. Se vastaa perinteistä reititettyä ja aikataulutettua joukkoliikennettä joustavammin asiakkaiden matkustustarpeisiin ja sopii hyvin myös maaseudulle. Kutsuohjattu liikenne yhdistää aikataulutetun reittiliikenteen ja taksin ominaisuuksia tarjoamalla joustavia joukkoliikenteen ratkaisuja.

Aviapolis Liikennelabra -hankkeessa kehitetään ennennäkemättömiä tulevaisuuden liikenteen palveluita. Sen osahankkeissa etsitään hiljaisia, turvallisia, vähäpäästöisiä ja kustannustehokkaita liikkumisen ja kaupunkilogistiikan ratkaisuja, jotka ovat laajennettavissa myös muualle Suomeen ja kansainvälisestikin. Hankeen päätoteuttaja on Vantaan kaupunki, se on osa Trafin koordinoimaa Liikennelabra-kokonaisuutta ja samalla myös Smart &Clean säätiön muutosprojekti. Hankkeessa ovat mukana yli 30 kumppania.

Siemens Mobility Oy on älykkäiden, luotettavien ja ympäristöystävällisten liikenne- ja kuljetusratkaisujen toimittaja, jonka tehtävänä on yhteistyökumppaniensa ja asiakkaidensa kanssa helpottaa ihmisten arjen liikkumista.

Julkaistu: 17.4.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter