Apotin käyttöönotto lähestyy – Vantaalle uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmä

Vantaan kaupunki ottaa käyttöön uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän Apotin sosiaali- ja terveyspalveluissa lauantaina 11. toukokuuta.

Jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käytössä on sekä perusterveydenhoidossa että sosiaalihuollon palveluissa yksi, yhtenäinen tietojärjestelmä. Nykyisin Vantaalla on käytössä useita, keskenään kommunikoimattomia ja osittain jo vanhentuneitakin järjestelmiä. Apotissa asiakasta koskeva tieto on lain sallimissa rajoissa saatavilla ajantasaisesti hoito- ja palvelupaikasta riippumatta. Tämä parantaa asiakas- ja potilasturvallisuutta sekä hoidon ja palvelun laatua.

Palvelut käyttöönoton aikana

Apotin käyttöönotto on suuri haaste henkilökunnallemme ja alkuvaiheessa uuden järjestelmän käyttöön totuttelu saattaa hidastaa toimintaamme. Henkilökuntamme tekee kuitenkin parhaansa asiakkaidensa palvelemiseksi.

Käyttöönotto aiheuttaa tilapäisiä muutoksia palvelutoimintaamme. Valitettavasti palveluissamme on tarjolla normaalia vähemmän aikoja ja palveluihin pääsy saattaa pitkittyä. Kaikki toiminnan muutokset pyritään kuitenkin tekemään niin, että asiakkaamme ja potilaamme saavat tarvitsemansa palvelun.

Jos palveluissamme on ruuhkaa, voimme myöntää asiakkaalle palvelusetelin, joka avulla hän voi ostaa tarvitsemansa palvelun yksityiseltä palveluntuottajalta. Palvelusetelillä voi esimerkiksi asioida yksityisellä lääkäriasemalla tai ostaa lapsiperheiden kotipalvelua. Tutustu palvelusetelin käyttöön www.vantaa.fi/palveluseteli.

Tiedotamme palvelumuutoksista ajantasaisesti sivuilla www.vantaa.fi/apotti. Olemme pahoillamme, jos palveluihimme tulee tilapäisiä, odottamattomia muutoksia tai viivästymisiä.

Apotin käyttöönotto tapahtuu vaiheistetusti

Apotti otetaan käyttöön lauantaina 11. toukokuuta suurimmassa osassa Vantaan kaupungin terveys-, perhe ja vanhuspalveluita. Toinen käyttöönotto tapahtuu lauantaina 16. marraskuuta 2019, jolloin mukaan liittyvät suun terveydenhuolto, päihdepalvelut, vammaispalvelut, työllisyyspalvelut ja perheoikeudelliset asiat.

Julkaistu: 25.4.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter