Asukasfoorumissa keskusteltiin palveluiden säilyttämisestä ja alueiden elävöittämisestä

Rajatorpan koululla pohdittiin torstai-iltana isolla porukalla Vantaan tulevaisuutta. Perinteiseen kaupungin johdon asukasfoorumiin kokoontui yhteensä yli 70 aktiivista keskustelijaa.

Tämän kevään asukasfoorumissa aiheet vaihtelivat palveluiden turvaamisesta vehreyden säilyttämiseen ja vaikuttamismahdollisuuksiin. Asukkaiden kysymyksiin vastasivat kaupunginjohtaja, apulaiskaupunginjohtajat sekä eri palveluiden asiantuntijat. Tilaisuuden avannut kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi Länsi-Vantaan olevan yksi keskuksista, joita kehitetään vahvasti tulevina vuosina.

– Myyrmäen alueella tapahtuu nyt paljon. Tulossa on uusi Rajatorpan koulu, monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä mielenkiintoisia tapahtumia, Viljanen listasi.

Asukkaat toivovat sujuvia palveluita ja laadukasta vapaa-aikaa

Suurin osa ajasta oli varattu asukkaiden kysymysten, toiveiden ja ideoiden kuulemiseen. Kaupungin asiantuntijoilta tiedusteltiin muun muassa Kivistön ostoskeskuksen etenemisestä, uusista koirapuistoista ja lähivirkistysalueista, koulujen kasvisruokailusta, katujen kunnosta sekä Myyrmäen keskusta-alueen elävöittämisestä sekä kasvavan Länsi-Vantaan alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden säilyttämisestä.

– Palveluita kehitetään sekä muotoa muutetaan ja monipuolistetaan, mutta ei viedä keneltäkään pois, kaupungin virkamiehet lupaavat.

Asukasfoorumissa käytiin keskustelua vaikuttamismahdollisuuksista muun muassa kaavoituksen ja alueiden suunnittelun yhteydessä. Myös liikenne oli selvästi yksi illan kiinnostavista teemoista: Vantaan ratikan reittisuunnitelma, lisääntyvä lentomelu sekä joukkoliikenteen ajankohtaiset uudistukset puhuttivat osallistujia.

Kiitosta kaupunki sai erityisesti pitkäjänteisestä kehitystyöstä sekä kuntoon laitetusta taloudesta.

Tallenne asukasfoorumista katsottavissa myös jälkikäteen

Kaikille avoimia asukasfoorumeja järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolilla Vantaata, yleensä vuorotellen idässä ja lännessä.

Tilaisuudet kuvataan ja lähetetään myös suorana Vantaa-kanavalla. Mikäli et päässyt paikalle, voit katsoa tallenteen jälkikäteen Vantaa-kanavalta.

Haluatko tietää lisää vaikuttamisen mahdollisuuksista? Tapoja on monia – tutustu niihin osoitteessa www.vantaa.fi/vaikuta.

Lue lisää

Viheraluesuunnittelun vastine asukasfoorumin kysymyksiin

Julkaistu: 25.4.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter