Suunnitteluvaraus tapahtuma-areenalle Kivistöön kaupunginhallituksessa

Vantaan kaupunginhallitus päättää kokouksessaan 17. kesäkuuta suunnitteluvarauksen antamisesta tapahtuma-areenalle ja hotellille Kivistöön.

Alustavien suunnitelmien mukaan Arena 3.3 Oy:n hanke sisältäisi tapahtuma-areenan, 3000 m2:ä liikuntapalveluja, 2000 m2:ä toimisto- ja kokoustiloja ja 120 huoneen hotellin. Areenan kapasiteetti olisi urheilutapahtumissa 13 000 katsojapaikkaa. Konserttitapahtumissa olisi 27 000 katsojapaikkaa, mikä tekisi Arena 3.3:sta Suomen suurimman viihdekeskuksen.

Suunnitteluvaraus olisi voimassa 31. elokuuta 2021 saakka. Alueen rakentaminen on tarkoitus aloittaa viimeistään vuoden 2022 alussa. Alue sijaitsee Hämeenlinnanväylän ja Vantaankoskentien välissä. Tutustu aiheeseen tarkemmin esityslistalta.

Puu-Kivistön aloituskorttelit

Käsittelyssä on myös Puu-Kivistön aloituskortteleiden asemakaava ja asemakaavamuutos. Asemakaavalla mahdollistetaan kaksi puurakenteista keskustakorttelia, joissa on monipuolisia asumisen ratkaisuja. Kaava ja kaavamuutos on laadittu yhteistyössä Puu-Kivistön aloituskortteleiden suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun voittaneiden työryhmien edustajien kanssa.

Alue sijaitsee Kivistön keskustassa Kehäradan pohjoispuolella, noin 500 metriä Kivistön asemalta koilliseen. Kaava mahdollistaa noin 200 uutta asuntoa.

Rakennusten korkeudet vaihtelevat kahdesta kerroksesta yhdeksään kerrokseen. Kortteleilla on yhteiset korttelipihat, ja osalla ensimmäisen kerroksen asuinhuoneistoista on huoneistokohtaisia pihoja ja etupuutarhoja. Kaava-alueeseen kuuluu uusi jalankululle ja pyöräilylle varattu Timanttipolku-niminen katualue, joka sijoittuu kortteleiden väliin.

Muita kokouksen aiheita

  • Tilannekatsaus Kivistön kauppakeskuksen I-vaiheen toteuttamisesta
  • Toisen asteen koulutuksen palvelualuejohtajan vakituisen viran täyttäminen
  • Vantaan kaupungin keittiöverkkoselvitys 2019

Kokouksen esityslistaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Julkaistu: 13.6.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter