Vantaan kaupunginmuseon teos nostaa esille Håkansbölen kartanon historiaa

Håkansbölen kartano. Kuva: Pekka J. Heiskanen / Vantaan kaupunginmuseo
Kuva: Pekka J. Heiskanen / Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan kaupunginmuseon uusi historiateos Håkansbölen kartanossa – På Håkansböle gård julkaistaan lauantaina 15.6. Teoksen on kirjoittanut tutkija Elina Riksman.

Julkaisu esittelee Håkansbölen kartanon vaiherikasta historiaa niin rakennusten, puiston, omistajien kuin palvelusväen näkökulmasta. Håkansbölen kartano on viidensadan vuoden aikana kasvanut pienestä keskiaikaisesta neljän talon kylästä merkittäväksi kartanotilaksi. Kartanon kehitys vaatimattomasta säteriratsutilasta yhdeksi kotimaan komeimmista jugendkartanoista tekee Håkansbölen tarinasta ainutlaatuisen.

Julkaisun lähdemateriaalina on käytetty kartanon mittavaa kokoelmaa, joka koostuu arkisto- ja haastatteluaineistoista, esineistä, kirjoista, valokuvista sekä piirustuksista. Kirjan runsas valokuvamateriaali välittää lukijalleen kuvan kartanon arjesta ja juhlasta yli sadan vuoden ajalta.

Kirja on Vantaan historiatoimikunnan kustantama, ja se kuuluu Vantaan kaupunginmuseon julkaisusarjaan. Teoksen graafisesta suunnittelusta ja taitosta on vastannut Anne-Mari Ahonen. Teos sisältää tekstit suomeksi ja ruotsiksi.

Teoksen tiedot:
Elina Riksman: Håkansbölen kartanossa; Vantaan kaupunginmuseon julkaisuja nro 36; 208 sivua; ISBN 978-952-443-615-1; ovh 28 €. Myynnissä Pienessä museopuodissa sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.

Julkaistu: 14.6.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter