Paperimalli lasten suunnittelemasta kalusteesta

Tikkurilan kirjaston lastenosasto remonttiin 15.7.

Tikkurilan kirjaston lastenosasto suljetaan muutostöiden vuoksi 15.7. Remontin arvioidaan kestävän lokakuun alkuun.

Lattia- ja seinäpintojen remontin yhteydessä uusitaan tilojen sisustus kokonaan.

Remontti ei vaikuta laina-aikoihin eikä varausten noutoaikoihin. Varaukset noudetaan remontin aikana kirjaston toisen kerroksen palvelupisteestä. Lasten ja nuorten aineistoa on saatavilla ala-aulan ja toisen kerroksen esittelypisteissä.

Tilat suunniteltu lasten ja perheiden kanssa

Lasten, lapsiperheiden, koululaisten ja päiväkotien toiveita selvitettiin kyselyllä ja työpajoilla keväällä 2019. Uudessa tilassa leikkitilat ja välineet siirretään kauemmaksi sisäänkäynnistä ja älynäytöt ym. medialaitteet kauemmas pienten lasten alueesta. Rauhallisia lukusoppia rakennetaan erilleen leikkialueesta, sekä lisätään tilaa pukeutumiseen ja mahdollisuus pikkulasten ruokailuun. Lukemisen valinta helpottuu, kun kuvakirjojen kannet ovat näkyvissä.

Satuhuone avataan asiakkaille tunnelmallisena lukutilana, ja sinne Jokiniemen koulun 4.- ja 5.-luokkalaiset ovat suunnitelleet kalusteita. Koululaiset saavat myös salin puolelle rauhallisia lukunurkkauksia ja tiloja oleskeluun ja läksyjen tekoon. Lisäksi tulee pelinurkka. Myös musiikkiosaston oleskelutilat ja varattava Pelihuone ovat koululaisten käytössä.

Lastenosaston avajaisista tiedotetaan Tikkurilan kirjaston omilla sivuilla Helmet.fi:ssä.

Lisää aiheesta:

Unelmien lukukaluste

Lapset kirjaston tilasuunnittelijoina

Kuva: Helena Perttilä

Julkaistu: 28.6.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter