Lokakuu on Vantaan senioreiden kulttuurikuukausi – kiitos Armas-festivaalin!

Tanssipivot esittää Vantaan Armas-juhlassa roundtansseja. / Kuva: Aura Nukari.
Tanssipivot esittää Vantaan Armas-juhlassa roundtansseja. / Kuva: Aura Nukari.

Valtakunnallinen Armas-festivaali kutsuu 1.–13.10. seniorit ympäri Suomen nauttimaan kulttuurista ja iloisesta ikääntymisestä. Vantaan festivaaliohjelmaa järjestetään kulttuuritiloissa, palvelutaloissa ja osana Energia Areenalla järjestettäviä Hyvinvointimessuja.

Vuoden 2019 alussa vantaalaisista 15,3 prosenttia oli 65 vuotta täyttäneitä. Myös muu Suomi ikääntyy. Kolmatta kertaa järjestettävän Armas-festivaalin tavoitteena on juhlistaa vanhuutta ja käsitellä ikääntymiseen liittyviä teemoja taiteen keinoin. Kulttuuri virkistää ja ilahduttaa kaikenikäisiä.

Armas-festivaalin Vantaan ohjelma kannustaa ikäihmisiä tutustumaan kaupungin kulttuuritarjontaan ja hyödyntämään sen mahdollisuuksia. Lisäksi festivaaliohjelma nostaa esiin vantaalaisten eläkeläisjärjestöjen omaa kulttuuritoimintaa. Kaikki Vantaan festivaaliohjelma järjestetään päiväsaikaan. Suurin osa ohjelmasta on maksutonta.

Senioriopastuksia ja tanssia

Armas-festivaalin aikana Vantaan kaupunginmuseo, Vantaan taidemuseo Artsi ja Dagny Bäckströmin säätiö järjestävät senioreille räätälöityjä opastuksia näyttelyihinsä. Lisäksi ikäihmisille järjestetään taiteilijatapaaminen Galleria K:ssa avautuvaan Taidemaalariliiton 90-juhlavuotisnäyttelyyn.

Kansallisoopperan teetanssit tempaavat seniorit tanssin pyörteisiin Monitoimikeskus Lumossa. Kansalaistoiminnan keskus Leinikki puolestaan järjestää 50-60-luvun musiikkiin keskittyvät päivätanssit.

Armas-juhlaa vietetään Satu Silvon seurassa

Tanssilattia kutsuu senioreita myös Armas-festivaalin Vantaan päätapahtumassa, Armas-juhlassa. Luvassa on eläkeläisjärjestöjen tanssiesityksiä, opastettua rivitanssia ja yhteistanssia. Armas-juhlan pääpuhuja on elämäniloa pursuava näyttelijä ja yrittäjä Satu Silvo, joka avaa yleisölle näkökulmia aurinkoiseen ja energiseen arkeen.

Armas-juhla järjestetään Energia Areenalla lauantaina 12.10. klo 13–15 osana Hyvinvointimessuja. Messut ovat avoinna kello 10–16, ja Armas-juhlan ohessa paikalla voi nauttia monenlaisesta hyvinvointiin liittyvästä ohjelmasta.

Festivaali jalkautuu myös Vantaan palvelutaloihin

Kaikki Vantaan Armas-tapahtumat löydät osoitteesta vantaa.fi/armasfestivaali. Vantaan palvelutaloissa järjestettävä ohjelma on rajattu ainoastaan asukkaille ja heidän läheisilleen.

Valtakunnallinen festivaaliohjelma löytyy Armas-festivaalin sivuilta: armasfestivaali.fi.

Armas-festivaalin ohjelma rakentuu kunta- ja taidealan toimijoiden sekä vanhustyön järjestöjen ja yhdistysten yhteistyönä. Vantaalla ohjelmaa koordinoi Vantaan kulttuuripalvelut.

Julkaistu: 23.9.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter