Vantaa saa uudet innostuneet johtajat

Vantaan kaupunginvaltuusto valitsi kaksi uutta johtajaa: kasvatuksen ja oppimisen toimialan apulaiskaupunginjohtajaksi Katri Kalskeen ja kaupunkikulttuurin uudelle toimialle apulaiskaupunginjohtajaksi Riikka Åstrandin.

- Organisaatiomme uudistuu monin tavoin ensi vuoden alusta, toteaa kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Rakenteet on virtaviivaistettu johtamisen hierarkiaa keventäen ja eri alojen toiminnallisia yhteyksiä tiivistäen.

- Vantaa on yksi kokonaisuus, jonka toiminta perustuu yhteisöllisyyteen. Molemmat johtajat ovat avainasemassa, kun luomme uusia toimintatapoja Vantaan kehittämiseen yhdessä asukkaiden kanssa. Toivotan uudet apulaiskaupunginjohtajat tervetulleeksi Vantaan kehittämistyöhön. Uskon, että saimme hyvät johtajat vetämään kasvatusta, oppimista ja kaupunkikulttuuria.

Riikka Åstrand tuntee Vantaan

Kasvatustieteen maisteri Riikka Åstrand (s. 1978) on työskennellyt 2,5 vuotta Vantaan nuorisotoimen johtajana. Hän tuntee kotikaupunkinsa monesta eri näkökulmasta, sillä hän on aikaisemmin toiminut useita vuosia myös Vantaan kunnallispolitiikassa. Riikka Åstandilla on vuosien kokemus laajojen verkostojen ja kumppanuuksien johtamisesta nuoriso- ja kulttuurialoilla.

- Haluan uudistaa tekemisen tapoja uudella toimialalla. Tavoitteena on näkökulman muuttaminen: toimitaan yhteisiin laajoihin tavoitteisiin sitoutuen ja häivytetään tarpeettomia organisaatioiden välisiä rajoja, jotka estävät näkemästä kokonaiskuvaa, toteaa Riikka Åstrand.

Katri Kalske on sivistyksen suunnannäyttäjä

Kasvatustieteen maisteri Katri Kalske (s. 1960) on sivistyksen suunnannäyttäjä. Hän toimii tällä hetkellä Lohjan kaupungin hyvinvointijohtajana. Asiakaslähtöisyys ja osallisuus kuntalaisten palveluja järjestettäessä ovat hänen vahvoja osaamisalueitaan.

- Olen erittäin iloinen ja kiitollinen saamastani luottamuksesta. Tulen tekemään parhaani, jotta voimme parhaalla mahdollisella tavalla palvella vantaalaista lapsia, nuoria ja perheitä. Tulevaisuus syntyy tekemällä ja ahkeralla työllä. Katso kauas ja puurra lähellä on mottoni, sanoo Katri Kalske.

Uusi Vantaa taustaa

Vantaan organisaatiouudistuksella tavoitellaan kaupunkia, joka on löytänyt muuttuvassa kuntakentässä oman suuntansa ja jossa strategia näkyy yhä paremmin johtamisessa ja toiminnassa. Kaupunkikonsernia johdetaan yhtenä kokonaisuutena, ketterästi toimintatapoja muuttaen. Asukkaat, työntekijät ja sidosryhmät otetaan aktiivisesti mukaan suunnittelemaan, tekemään ja arvioimaan yhteisiä asioita. Olemme jatkossakin kansainvälisesti kiinnostava ja kilpailukykyinen kaupunki.

Julkaistu: 23.9.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter