Marraskuussa juhlitaan vauvojen ja taaperoiden Kukkuu-taidefestaria – nouda ohjelma ja ilmapallo

Kukkuu-taidefestarin ohjelmassa on muun muassa Leijonadisko.
Kukkuu-taidefestarin ohjelmassa on muun muassa sopivasti vauhdikas Leijonadisko-tanssiesitys.

Kukkuu-taidefestari tuo Vantaalle 1.–10. marraskuuta lähes sata iloista ja kulttuurintäyteistä tuokiota vauvoille ja taaperoille.

Suomen suurimman vauvafestivaalin kattauksessa on värikästä, iloista ja kaikkia aisteja hemmottelevaa ohjelmaa, jota on ympäri Vantaata. Valtaosa ohjelmasta on maksutonta. Tapahtumia järjestetään suomeksi ja ruotsiksi, ja mukana on myös paljon lähes sanatonta ohjelmaa.

Festivaaliohjelma on kätevästi luettavissa verkkojulkaisuna. Painetun esitteen voi noutaa Vantaa-infoista. Lisäksi esitettä on jaossa kirjastoissa ja Vantaan neuvoloissa.

Vauvaystävät kannattaa kutsua festivaalille kauempaakin

Vauvat, taaperot ja heidän seuralaisensa ovat tervetulleita esimerkiksi Suomen Kansallisoopperan Martinlaaksossa järjestämiin vauvojen taidetuokioihin sekä Korsoon nauttimaan flamencosta Carmen-minioopperassa. Rakastettu kansanmuusikko Sari Kaasinen taas esiintyy Hämeenkylän ja Korson kirkoissa kehtolaulukonserteissa, joissa kuullaan sekä lastenlaulujen klassikoita että uudempia suosikkilauluja.

Festivaalin aikana vauvat ja taaperot pääsevät kokeilemaan kuvataidetta ja musisointia sekä askartelua ja käsitöitä. Luvassa on myös satuhetkiä, runoja ja loruttelua sekä ensi-ilta: festivaalin avaa Taina Mäki-Ison ja Heini Kiamirin osallistava ja moniaistinen Piilossa-esitys. Tervetuloa ihmettelemään ensimmäisten joukossa, mitä piilosta löytyy ja kuka piilosta kurkkaa!

Riemukasta ohjelmaa riittää: kannattaa siis kutsua vauvaystävät mukaan ja lähteä festivaalille! Osaan esityksistä on tehtävä ennakkovaraukset, joten ohjelmaan tutustuessa tarkistathan esityskohtaiset tiedot.

Kukkuu toivottaa kaikille hyvää vauvan päivää

Kukkuu-taidefestari juhlistaa 27.9. vietettävää valtakunnallista vauvan päivää jalkautumalla Vantaan katukuvaan.

Huomenna 27.9. Kukkuu-ilmapalloja ja festivaaliesitettä jaetaan aamupäivällä Tikkurilassa, missä jako aloitetaan Kulttuuritehdas Vernissalta noin kello 11.15. Myyrmäen Paalutorilla esitettä ja ilmapalloja on jaossa kello 15 alkaen.

Kukkuu-taidefestarin järjestää Vantaan kulttuuripalvelut yhteistyökumppaneinaan Vantaan lastenkulttuuri, Vantaan kaupunginkirjasto, Vantaan seurakunnat, Vantaan taidemuseo Artsi, Vantaan kaupunginmuseo, Vantaan kuvataidekoulu, Vantaan sanataidekoulu, Taito Etelä-Suomi ry, Vantaa-Seura, Suomen Kansallisooppera ja Vantaan musiikkiopisto.

Festivaali saa opetus- ja kulttuuriministeriön lastenkulttuurikeskusten tukea.

Julkaistu: 26.9.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter