Lapsi juttelee satuhahmojen kanssa.

Tikkurilan kirjaston lastenosasto avataan 7.10.

Lastenosasto avataan osittain keskeneräisenä, mutta varaaminen, lainaaminen ja palauttaminen toimivat normaalisti jo avaamispäivänä.

Osa lastenosaston lattioiden asennuksista on viivästynyt, joten pienten lasten leikkialue ja suurempi hiljainen lukutila (entinen satuhuone) saadaan käyttöön vasta myöhemmin syksyllä. Asennustyöt aiheuttavat tilaan vielä ajoittain melua.

Lattia-asennusten arvioidaan valmistuvan 22.10, jolloin alkavat säännölliset tapahtumat, kuten satutunnit. Syyslomalla järjestettävä kaksipäiväinen Soturikissat-tapahtuma pidetään tänä vuonna musiikkiosastolla. Lastenosaston tilojen kalustusta täydennetään loppuvuoden aikana sitä mukaa, kun kalusteita saapuu.

Tilat suunniteltu lasten ja perheiden kanssa

Tilan sisustuksen teemana on suomalainen saaristomaisema ja vedenalainen elämä. Teema löytyi keväällä pidetyissä työpajoissa, joissa lapset ideoivat myös mieleisiään kalusteita. Sisustuksessa vallitsevat sinivihreät sävyt.

Remontissa toteutettiin monia lasten, lapsiperheiden ja päiväkotien toiveita. Uudistetuissa tiloissa pienten lasten leikkitilat ja välineet on sijoitettu kauemmaksi sisäänkäynnistä ja niiden yhteyteen tulee tilaa pukeutumiseen ja ruokailuun. Rauhallisia ja erikokoisia lukusoppia on ripoteltu tilaan mahdollisimman paljon, jotta lukemiseen ja kuunteluun keskittyminen on mahdollista.

Älynäytöt ym. medialaitteet on sijoitettu pelinurkan ja robotiikkatilan viereen kauas pienten lasten alueesta. Koululaiset saavat enemmän tilaa oleskeluun ja läksyjen tekoon. Lastenosaston pelinurkan lisäksi koululaisten käytettävissä ovat musiikkiosaston varattava Pelihuone ja oleskelutilat.

Entinen satuhuone avataan tunnelmallisena lukutilana, jonne toteutetaan syksyn aikana Jokiniemen koulun 4.- ja 5.-luokkalaisten ideoimia kalusteita.

Avajaisjuhlat 26.10.

Lastenosaston avajaisjuhlat pidetään lauantaina 26.10. klo 10-15. (mahdolliset ohjelman muutokset: Helmet.fi/tikkurilankirjasto)

Ohjelma

10:00 aarteenetsintää ja askartelua 

10:30- 11:00 Meren lumous -aistitilassa ohjattu tuokio (Hupsansaa ry)

11:15-11:45 Meren lumous -aistitilassa ohjattu tuokio (Hupsansaa ry)

13:00 Vantaan musiikkiopiston lapsikuorot esiintyvät

13:30 ongintaa, rintamerkkejä ja vedenalaisia muotokuvia

Julkaistu: 30.9.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter