Valtuusto päättää vuoden 2020 budjetista

Vantaan kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 11. marraskuuta käsittelemään ensi vuoden talousarviota sekä vuosien 2020–2023 taloussuunnitelmaa. Voit seurata kokousta suorana kello 14 alkaen Vantaa-kanavalla.

Vantaa saa myös ensi vuonna lähes 4 000 uutta asukasta. Samalla esimerkiksi lasten määrä päiväkodeissa ja kouluissa kasvaa, ja yhä useampi vanhus tarvitsee tehostetun asumisen paikan. Ensi vuoden budjetti sisältää myös muun muassa työllisyyden kuntakokeilua, harrastusmahdollisuuksien lisäämistä, syrjäytymisen ehkäisyä, puistoruokailuja, sisäilmakorjauksia sekä ratikan jatkosuunnittelua.

Kaupungin ensi vuoden investointimenot ovat 142,9 miljoonaa euroa. Lisäksi investointiohjelma sisältää rahastojen 4,8 miljoonan sekä liikelaitosten 2,3 miljoonan investoinnit. Uudisrakentamiseen on budjetoitu 32 miljoonaa euroa ja määräraharahoitteisiin korjausrakennushankkeisiin 40,6 miljoonaa. Isoja uudishankkeita ovat muun muassa Kaivokselan II ja Veturin päiväkodit, Myyrmäen urheilupuiston huoltorakennus sekä Jokiniemen koulun laajennus. Remonttia tehdään muun muassa Västersundomin ja Rajatorpan kouluilla, Louhelan ja Ruokopillin päiväkodeissa, Kaunialan sairaalassa sekä lasten ja nuorten kulttuurikeskus Orvokissa.

Vuonna 2020 kaupungin, liikelaitosten ja rahastojen yhteenlasketut toimintatulot ovat 448 miljoonaa euroa ja toimintamenot 1 671 miljoonaa. Kaupungin arvioidaan saavan kunnallisveroja 918 miljoonaa euroa ja valtionosuuksia arviolta 212 miljoonaa. Verotuloihin perustuva valtionosuuden tasaus on ennakkolaskelman mukaan -38,5 miljoonaa euroa. Arvioitu vuosikate on 91,7 miljoonaa ja poistot 114,7 miljoonaa. Talousarvion tilikauden tulos on -23 miljoonaa euroa.

Lue lisää:

Kokouksen esityslista on nähtävillä kokonaisuudessaan osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Taustoja Vantaa-kanavalta

Marraskuun valtuustokokouksen puffivideo johdattelee budjettiin lööppien kautta. Katso video Vantaa-kanavalla.

Kaupunginvaltuuston selostustilaisuus ja kyselytunti pidetään torstaina 7.11. kello 17. Tilaisuudessa käydään läpi lasten kesäruokakokeilua, lastensuojelun ja perhesosiaalityön tilannetta sekä Yksinäiset vanhukset Vantaalla -loppuraporttia. Infoa on mahdollista seurata Vantaa-kanavan suoran lähetyksen kautta.

Julkaistu: 7.11.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter