työpankkikonsortion edustajia ryhmäkuvassa

Tehostettua tukea nuorten työllistymiseen työpankista

Vantaa pilotoi tehostettua, henkilökohtaista tukea nuorille työttömille työpankkikokeilulla.

Neljän kuukauden mittainen, vantaalaisille alle 30-vuotiaille työttömille nuorille suunnattu palvelukokeilu on käynnistynyt 5.11.2019. Palveluun ohjataan pilotin aikana arviolta 80-100 asiakasta, ensisijaisesti Nuorten palvelut Ohjaamon kautta. Osa asiakkaista pyritään työllistämään työpankkitoimintamallin kautta avoimille työmarkkinoille työsuhteeseen tai työkokeiluun, osa ohjaamaan tutkintoon johtavaan koulutukseen tai työvoimakoulutukseen.

Työpankki toimii siten, että työnhakija-asiakas on työsuhteessa työpankkiin, joka edelleen sijoittaa hänet työnantajille. Lyhyen tutustumisjakson jälkeen työnantaja voi palkata henkilön itselleen tai vuokrata hänet työpankista käyttöönsä. Tavoitteena on, että asiakkaat löytäisivät pysyvän työsuhteen asiakasyrityksiin. Palvelukokeilussa jokainen asiakas saa henkilökohtaisen valmentajan, joka tekee laajennetun työhaastattelun ja ohjaa työkykyarviointiin. Tämän jälkeen valmentaja ja asiakas käyvät tulokset läpi ja täsmentävät palvelusuunnitelmaa. Valmentaja tukee tarvittaessa myös työnantajaa. Jos alkukartoituksen jälkeen on selvää, että asiakkaan työllistymistä tukee parhaiten pidempi koulutuspolku, voidaan hänet ohjata suoraan opintoihin tai valmennukseen.

Palvelupilotin toteuttaa Hyria Business Institute Oy:n, CareeriaPlus Oy:n, Live Palveluiden sekä Omnia koulutus Oy:n muodostama konsortio yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Konsortion toimijoilla on vahva ja toisiaan täydentävä osaaminen niin kuntouksen, valmennuksen kuin koulutuksen toimialoilta.

Pilottihanke kestää neljä kuukautta, minä aikana konsortio suunnittelee yhdessä kaupungin kanssa palveluohjausprosessin ja käynnistää asiakasohjauksen. Kokeilun jälkeen toimintaa pyritään jatkamaan pilotin kokemukset huomioiden. Varsinaisen hankkeen palveluntuottaja valitaan erikseen kilpailutuksen kautta.

Tikkurilassa toimiva Nuorten palvelut Ohjaamo tarjoaa 15-29-vuotiaille vantaalaisnuorille tukea työnhakuun, myös ilman ajanvarausta. Lue lisää www.vantaa.fi/ohjaamo

Kuvassa Hyria Business Institute Oy:n, CareeriaPlus Oy:n, Live Palveluiden sekä Omnia koulutus Oy:n ja Vantaan kaupungin edustajat palvelupilottia käynnistämässä.

Julkaistu: 7.11.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter