Vantaan vuoden vapaaehtoisteko -tunnustus yhteisöruokailujen vapaaehtoisille

vantaan vuoden vapaaehtoisteko -tunnustus jaettiin yhteisöruokailujen vapaaehtoisille

Vuoden 2019 Vantaan vapaaehtoisteoksi on valittu Vantaan yhteisöruokailut sekä niiden parissa toimivat vapaaehtoiset. Kaikille avoimia yhteisöruokailuja ja -kahveja järjestetään viikoittain asukastiloissa ja seurakuntien sekä järjestöjen tiloissa ja ne tuovat yhteen tuhansia vantaalaisia joka viikko.

Vapaaehtoiset ovat yhteisöruokailuissa tärkeässä roolissa - he ottavat muun muassa vastaan ruokakuormia, valmistavat tarjottavia ruokia sekä järjestävät tiloja. Yhteisöruokailut tarjoavatkin vieraille paitsi ruokailuhetken myös mahdollisuuden yhdessäoloon ja muihin tutustumiseen.

Yksi yhteisöruokailujen vapaaehtoisista on Ari Martinaho, joka ottaa vieraita vastaan asukastila Myyringin järjestämissä yhteisöruokailuissa. Hänelle tärkeää on saada jokainen tuntemaan itsensä tervetulleeksi ja niinpä hän ohjaakin vieraat pöytiin ja jää mielellään juttelemaan ihmisten kanssa.
- Ruokailu yhdistää ihmisiä ja täällä on helppo tutustua muihin. Yhteisöruokailu antaa myös meille vapaaehtoisille paljon ja on aina hauskaa, kun joku yhteisöruokailujen aikana tutuksi tullut tulee vastaan kadulla ja tervehtii iloisesti.

Myös Paavo Mytty on tehnyt vapaaehtoistyötä Hämeenkylän kirkon yhteisöruokailujen parissa jo useamman vuoden ajan. Hänelle mieluisinta toiminnassa on ihmisten tapaaminen ja yhdessäolo.
- Tunnelma yhteisöruokailujen aikana on loistava ja yhteishenki vapaaehtoisten kesken on mainio. Moni yhteisöruokailujen vieras on vuosien aikana tullut tutuksi, mutta on myös mukavaa nähdä uusia kasvoja – tänne kaikki ovat tervetulleita!

Vuoden vapaaehtoisteko -tunnustus jaettiin tänä vuonna kolmatta kertaa ja tunnustuksen myönsi kaupungin vapaaehtoistoiminnan verkosto.

Julkaistu: 27.11.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter