Lähteiden kaupungista Kuusijärven talviuintikeitaalle

Kuusijärvellä
Ihan uimaan asti ei päästy, mutta Kuusijärven rannalle kuitenkin ihastelemaan talviuintimahdollisuuksia. Kuva: Rainer Kettunen

Vantaan ystävyyskaupungin Jinanin liikuntaväki matkusti Kiinasta tutustumaan suomalaisiin talviurheilumahdollisuuksiin.

Kiinan Jinanin kaupungissa on yli 10 000 talviuinnin harrastajaa. Silti Jinanin liikuntaväki kertoo lajin olevan heillä vielä pieni ja kehittymätön.

Sen ymmärtää, kun tietää, että Jinanissa on 10 miljoonaa asukasta.

Vantaan ystävyyskaupunkia kutsutaan Kiinassa lähteiden kaupungiksi. Jinanissa on noin 700 lähdettä, jotka tarjoaisivat oivan mahdollisuuden talviuinnin kasvuun.

Jinanin liikuntatoimen edustajat vierailivat marraskuun alussa Vantaalla ja Kuusijärvellä, jossa he halusivat tutustua nimenomaan talviuintimahdollisuuksiin.

”Jinanissa talvi kestää vain kolme kuukautta, ja talviurheilu on kehittynyt hitaasti. Tulimme tänne oppimaan teiltä, miten voisimme tehdä talviurheilu- ja talviuintitoiminnasta parempaa”, kertoi Jinanin liikuntatoimenjohtaja Wang Zhenyu.

Vieraat pääsivät hyvään seuraan, kun talviuintiseura Kuusijärven Jääkarhut kertoi heille toiminnastaan. Vastavuoroisesti jinanilaiset kertoivat tammikuussa kaupungissa järjestettävästä talviuinnin maailmancup-kilpailusta ja toivottivat Jääkarhujen uimarit tervetulleiksi kisaamaan.

”Haemme myös vuoden 2022 talviuinnin MM-kisoja”, paljasti Wang Zhenyu.

Lopuksi Jinanin ja Jääkarhujen edustajat allekirjoittivat ystävyyssopimuksen. Vaikka Vantaa ja Jinan ovat hyvin erilaisia ja eri kokoisia kaupunkeja, Wang Zhenyu näki tulevaisuudessa hyviä yhteistyön mahdollisuuksia.

”Voisimme järjestää esimerkiksi yhteisiä opiskelijaleirejä.”

TEKSTI: PEKKO-JOONAS RANTAMÄKI

Julkaistu: 28.11.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter