Vuoden 2019 yleislääkäri Myyrmäen terveysaseman Tuire Saloranta rakastaa työtään

Vuoden 2019 Vuoden yleislääkäri -tunnustuksen sai yleislääketieteen erikoislääkäri, terveyskeskuslääkäri Tuire Saloranta Espoosta. Saloranta työskentelee Vantaalla Myyrmäen terveysasemalla.

Tuire Saloranta on kertonut rakastavansa unelmatyötään terveyskeskuksessa. Salorannan mielestä terveyskeskustyö tarjoaa lääkärille vaativan mutta palkitsevan uran. Hän arvostaa hoidon jatkuvuutta ja on toiminut joidenkin potilaidensa omalääkärinä jo yli 10 vuoden ajan Vantaalla, Myyrmäen terveysasemalla.

Saloranta tekee myös väitöskirjaa. Tutkimuksen aiheena on avohoidon pitkäaikaisen maksuttoman raskaudenehkäisyn vaikutukset raskauden keskeytyksiin, käytön lopettamisen määrä, käytön lopettamiseen vaikuttavat tekijät ja syyt sekä ehkäisypalvelujen käyttö.

Haasteita pelkäämätön Saloranta pitää työn monipuolisuudesta: hän on mm. kouluttautunut ohjaajalääkäriksi. Työkaverit kuvaavat häntä ennen kaikkea yhteistyötaitoiseksi. Häntä arvostetaan, ja hän on ansainnut arvostuksensa nimenomaan tekemällä. Erään potilaan sanoin Saloranta on ”todella asiantunteva ja kuunteleva, inhimillinen lääkäri.”

Saloranta on lisäksi rohkea ja taitava kynänkäyttäjä. Tuloksia olemme saaneet lukea niin lääkärin työtä koskevista aloitteista kuin mielipidekirjoituksistakin. Kaiken muun ohella aktiivinen Saloranta tekee järjestötyötä Lääkäriliiton valtuuskunnan jäsenenä ja Vantaan ja Keravan paikallisjaoston puheenjohtajana.

Suomen yleislääkärit GPF ry palkitsee vuosittain Vuoden yleislääkärin, jota kollegat ovat tunnustuksen saajaksi ehdottaneet. Kriteereinä valintaan voivat olla ahkeruus järjestötyössä, perusterveydenhuollon kehittämistyö, ura terveyskeskuslääkärinä, arvostus potilaiden ja kollegoiden keskuudessa, tutkimustyö perusterveydenhuollossa tai jokin muu.

Julkaistu: 29.11.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter