Tuore Vantaa-mitalisti on metallialan moniosaaja Meconet Oy

Kaupunki on myöntänyt Vantaa-mitalin metallialan moniosaaja Meconet Oy:lle menestyksekkäästä työstä Vantaan elinvoimaisuuden ja kestävän kasvun tukemisessa. Tunnustus jaettiin tänään Vantaan 43. elinkeinopäivässä.

Meconet suunnittelee ja valmistaa tarkkoja metallikomponentteja, joista noin puolet menee erityisesti Euroopan vientiin. Tuotteita käytetään muun muassa pistorasioissa, kytkimissä, matkapuhelimissa, lukituslaitteissa, lääkeannostelijoissa, autoissa ja työkoneissa. Suuri osa tuotannosta sekä pääkonttori ja myynti sijaitsevat Vantaalla. Yhtiö työllistää Vantaalla noin 70 henkilöä.

– Meconet on pitkäikäinen perheyhtiö, joka investoi henkilöstön osaamiseen ja uuteen teknologiaan. Toimintaa ohjaavat arvot ovat osaaminen, jatkuva parantaminen ja osuvasti myös vastuullisuus – tämän elinkeinopäivän pääteema. Vastuullisuuttaan Meconet seuraa ja vahvistaa nojaamalla johtamisessaan LEAN-periaatteisiin, ja yhtiön käytössä ovat sertifioitu laatujärjestelmä sekä ympäristöjärjestelmä, toteaa mitalin luovuttanut Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala.

– Olemme toimineet Vantaalla vuodesta 1989. Arvostamme Vantaan tapaa kuunnella alueen yrityksiä ja osallistua kehittämiseen, kiittää mitalin vastaanottanut Meconetin porukka.

Elinkeinopäivän teemana vastuullisuus ja kestävä liikkuminen

Vantaan tämänvuotisessa elinkeinopäivässä pohdittiin elinkeinoelämän kärkinimien kanssa, miten vantaalaisten yritysten toimintaa voidaan tukea uusilla ekologisilla liikkumisratkaisuilla ja pääkaupunkiseudun raideliikennettä kehittämällä. Lisäksi keskustelua käytiin muun muassa tuottavasta vastuullisuudesta ja siitä saatavasta kilpailuedusta.

Tilaisuuden pääpuhuja oli tänä vuonna pääministeri Antti Rinne, jonka aiheena oli vastuullinen työllisyys- ja elinkeinopolitiikka. Hän totesi puheenvuorossaan, että Vantaan monipuolinen elinkeinorakenne on varmistanut, että kaupunki on kasvanut myös taloudellisesti vaikeampina aikoina.

– Vantaalla te olette onnistuneet työllisyyden parantamisessa. Kasvu on vauhdikasta, ja se tuo muun muassa työtä monille.

Ajankohtaisia teemoja käsittelivät myös muun muassa Keskon pääjohtaja Mikko Helander, Philip Aminoff Vehon ja Perheyritysten liiton hallituksista sekä Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Liikkumismuodoista etenkin Vantaan tuleva ratikka oli vahvasti esillä, muun muassa kaupunginjohtaja Viljasen puheenvuorossa.

– Tavoitteenamme hiilineutraali kaupunki 2030. Edellytyksinä energiatehokas rakentaminen, tiivis kaupunkirakenne, laadukas joukkoliikenne, kestävät hankinnat. On tehtävä rohkeita eteenpäin katsovia ratkaisuja vuosikymmenten päähän – kaupunki pitää rakentaa entistäkin kestävämmäksi ja tiiviimmäksi, siis etenkin Kehäradan ja tulevan ratikan reitin varrelle. Vantaa on kestävän liikkumisen keskus.

Elinkeinopäivässä kiiteltiin Vantaalla olevan hyvät kasvun mahdollisuudet yrityksille.

– Vantaalle on ollut hyvä tulla, täällä on loistavat logistiset yhteydet ja täällä yritykset pääsevät tehokkaasti eteenpäin, kehuu Vehon hallituksen Philip Aminoff.

– Vantaan työpaikkaomavaraisuus on edelleen korkea ja työpaikoista 70 prosenttia on yksityisissä yrityksissä. Osuus on suurempi kuin naapureissamme, joihin sijoittuu enemmän muun muassa valtion työpaikkoja, iloitsee Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala.

Julkaistu: 29.11.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter