Kuusijärven ja Sipoonkorven yhdistävä silta on valmis - avajaisia juhlitaan 14.12.

Kuusijärven ja Sipoonkorven ulkoilualueet yhdistävä kevyen liikenteen silta on nyt valmis. Avajaisia juhlitaan lauantaina 14.12. klo 14.00-14.30, Kuusijärven perinteisen joulutapahtuman päätteeksi.

Avajaistilaisuudessa TIMO Brass Band tunnelmoi ja lämmittelee yleisöä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala tuo tilaisuuteen tervehdyksensä, Cafe Kuusijärvi tarjoilee glögiä ja joulupiparia, Vantaan Latu ja Polku ry esittelee talvikauden toimintaa ja paistaa lettuja sekä Metsähallituksen väki kertoo alueen uusista luontopalveluista.

Lämpimästi tervetuloa juhlistamaan uutta upeaa siltaa ja sen myötä avautuvaa porttia Kuusijärveltä Sipoonkorven kansallispuistoon!

Uusi reitti vie sillalle – ja lisää rakennetaan

Samassa yhteydessä sillan rakentamisen kanssa, on toteutettu myös uusi, sillalle vievä hieman alle yhden kilometrin mittainen, kivituhkapintainen latureitti. Huomioithan, että sillan kupeessa järjestettävään avajaistilaisuuteen on reippailtava Kuusijärveltä kävellen tuota vastavalmistunutta reittiä pitkin. Maasto reitillä on paikoitellen mäkistä.

Vanhan Porvoontien ylittävä silta on vaikuttava ilmestys: se sijaitsee kahden jyrkän kalliorinteen välissä noin 20 metrin korkeudessa. Teräksinen palkkisilta on tehty ”corten” -teräksestä, joka muodostaa tiiviillä ruostekerroksella itselleen täysin huoltovapaan, luonnonmukaisen suojakerroksen. Sillan ruskeansävyinen ulkonäkö istuu hienosti sitä ympäröivään arvokkaaseen luonnonmaisemaan ja sillan kaiteiden luontoaiheiset kuvioinnit valaistaan kauniisti led-valoin.

Uusien reittien rakentaminen jatkuu Kuusijärven ympäristössä vielä ensi kevään ajan. Tulevan luontopolun erikoisvalaisimet toteutetaan kevään aikana.

Rakennusurakkaa ovat tehneet yhteistyössä Vantaan kaupunki, Uudenmaan Ely-keskus ja Destia Oy. Sillan on suunnitellut WSP Finland Oy ja sillalle johtavat reitit Loci maisema-arkkitehdit Oy. Rakennuttajakonsulttina on toiminut Ramboll CM Oy.

Suosi joukkoliikennettä saapuessasi Kuusijärvelle

Kuusijärvellä on rajoitetusti pysäköintipaikkoja ja perinteinen joulutapahtuma on suosittu koko perheen tapahtuma. Suosittelemme saapumaan tapahtumaan joukkoliikennettä hyödyntäen. Reitit ja aikataulut: https://reittiopas.hsl.fi/

Sipoonkorven sillan avajaiset -tapahtuma Facebookissa

Kuusijärven joulutapahtuma Facebookissa

TIMO Brass Band ”Tuore, energinen ja kunnianhimoinen ammattimuusikoista koostuva puhallinyhtye. TIMOn puhallinorkesterin musiikillinen monipuolisuus ja karismaattinen lavaesiintyminen takaavat yleisölle ja ohikulkijoille mukaansatempaavan elämyksen. Nuorten miesten mieletön meininki tarttuu varmasti jokaiseen ohikulkijaan.”

Julkaistu: 2.12.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter