Nyt voit pyytää lääkärin arvioita luomestasi myös etänä

Päivitetty 8.6.2021: Ihomuutosvastaanotolla ei voi asioida etänä.

Voit asioida Vantaan terveysasemien ihomuutosvastaanotolla nyt myös kätevästi etänä sähköisen asiointikanavan Maisan kautta.

Terveysasemien ihomuutospoliklinikoiden vastaanotoilla paikan päällä tai etänä arvioidaan yksittäisiä muutoksia ihossa, kuten luomia. Palvelu ei ole tarkoitettu esimerkiksi ihottumien tai rokkojen hoitoon, nämä hoidetaan terveysasemien päiväpoliklinikoilla.

Ihomuutospoliklinikoiden toiminta on ollut suosittua, mikä on aiheuttanut palvelun ruuhkautumisen ja asiakkaat ovat joutuneet odottamaan. Perinteisen paikan päällä tapahtuvan asioinnin rinnalla asiakkaille tarjotaan nyt uutta vaihtoehtoa asioinnin hoitamiseksi etäpalveluna.

─ Nyt aloitettavalla uudella etätoimintamallilla tavoitellaan ihomuutosten arviointia asiakaslähtöisemmin. Samanaikaisesti vastaanottoajat voidaan kohdentaa niistä eniten hyötyville. Tavoitteena on myös parantaa toimenpideaikojen saatavuutta niissä tilanteissa, joissa toimenpide todetaan tarpeelliseksi, kertoo etävastaanottotoimintaa kehittänyt lääkäri Mika Lehto.

Lähetä kuva luomestasi Maisa-viestin kautta

Voit laittaa asiasi vireille Maisan kautta etänä ─ajasta ja paikasta riippumatta.

Ota yhteyttä sähköisen asiointikanavan Maisan kautta

  • tietokoneesi verkkoselaimella osoitteessa www.maisa.fi
  • tai lataa Maisan mobiilisovellus kännykkääsi tai tablettiisi.

Ota luomestasi (tai luomistasi) mahdollisimman hyvälaatuinen kuva ja lähetä se Maisan viesti-toiminnallisuuden kautta. Kuvan voi ottaa vaikkapa kännykkäkameralla.

Kun olet lähettänyt viestin kuvaliitteineen, sinulle vastataan noin seitsemän arkipäivän kuluessa.

Lääkäri tekee kuvamateriaalin perusteella lääketieteellisen arvion muutoksen mahdollisesta pahanlaatuisuudesta ja suunnittelee jatkotoimenpidetarpeen. Arvion jälkeen lääkäri vastaa viestiisi suoraan.

Mikäli muutos todetaan kuvan perusteella selkeästi hyvänlaatuiseksi, lääkäri antaa sähköisesti itsehoito- ja seurantaohjeet. Mikäli muutos jää kuvamateriaalin perusteella epävarmaksi, lääkäri laatii ajanvaraustiketin, jonka kautta voit varata vastaanottoajan ihomuutospoliklinikalle sähköisesti. Mikäli muutos vaikuttaa kuvamateriaalin perusteella pahalaatuiseksi epäiltävältä, lääkäri laatii ajanvaraustiketin, jolla voit varata sähköisesti ajan suoraan toimenpiteeseen, esimerkiksi luomen poistoon tai koepalan ottoon.

Katso ohjeet viestin lähettämiseen Maisassa.

Julkaistu: 2.12.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter