Vantaalle uusi kesäfestivaali Iskelmä Myyrmäki – Food & Wine Festival

Kuvituskuva festariyleisöstä.

Iskelmä Myyrmäki – Food & Wine Festival järjestetään Myyrmäki Stadionilla 5.–6.6. Kyseessä on ensimmäistä kertaa järjestettävä iskelmä- ja popmusiikkia sekä ruoka- ja juomakulttuuria yhdistävä kaksipäiväinen ulkoilmafestivaali.

Festivaalin kaikki esiintyjät kuuluvat iskelmä- ja popmusiikin tunnetuimpaan kärkeen. Myyrmäki Stadionin lavalla nähdään muun muassa Vain elämää -ohjelmastakin tutut Elastinen, Tuure Kilpeläinen, Erin, Paula Koivuniemi, Laura Voutilainen ja Anne Mattila sekä Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin muodostama tehotrio Teflon Brothers. Artistikaarti täydentyy ensi kevään aikana.

Festivaali on suunnattu aikuisille. Kahdeksantoista vuoden ikäraja mahdollistaa viinimaahantuojien ja olutpanimoiden tarjoilupisteet sekä tasokkaan ruoka- ja ravintolamaailman alueella. Festivaalien ravintolagurut ovat tuttuja muun muassa Top Chef Suomi, Kaappaus keittiössä, Katastrofikokki, Illallinen äidille ja Kokkisota -ohjelmista. Mukana on esimerkiksi Teemu Laurell, Suomen Top chef -voittaja vuodelta 2012.

Kaupunki ja tapahtumajärjestäjä yhteistyössä

Ajatus uudesta kesäfestivaalista syntyi, kun vantaalainen musiikkialan yrittäjä ja hodariyrittäjä Ville Pusa otti yhteyttä konsertti- ja festivaalipromoottori Kalle Keskiseen.

– Vein Kalle Keskisen Myyrmäki Stadionille ja kerroin hänelle, että Vantaalle tarvitaan enemmän isoja vetovoimaisia yleisötapahtumia. Olen itse asunut Vantaalla jo seitsemän vuotta ja viihdyn aivan erinomaisen hyvin. Kaipaan kuitenkin lisää virikkeitä ja elämyksellisiä tapahtumia etenkin Vantaan kesään, Pusa kertoo.

Ajatus esiteltiin myös Vantaan kaupunkikulttuurista vastaaville päättäjille, jotka innostuivat hankkeesta.

– Ilman heidän tukeaan tapahtumaa olisi ollut hyvin vaikea saada käynnistettyä ajatuksesta käytännön tasolle, Pusa ja Keskinen kiittelevät.

– Kaupunki haluaa entisestään panostaa kaupunkikulttuurin kehittämiseen ja erilaisiin Vantaalla järjestettäviin tapahtumiin, kertoo kulttuurituotannon päällikkö Reeli Karimäki.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan on hienoa saada Vantaan tapahtumarepertuaariin näin mittava uusi avaus.

– Suhtaudumme myönteisesti kaikkiin hyvin järjestettyihin yleisötapahtumiin. Ne lisäävät ihmisten viihtymistä ja Vantaan näkyvyyttä. Ajatus järjestää ruuan ja musiikin yhdistävä tapahtuma nimenomaan Myyrmäkeen Länsi-Vantaalle on erinomainen ja kannatettava, Viljanen kertoo.

Julkaistu: 17.12.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter