Vantaan kaupunginmuseo ja Suomen ilmailumuseo saavat lisätyövoimaa poliitikoista

Nainen Ilmailumuseon näyttelyssä.
Elokuun lopulla vantaalaispoliitikoita on työharjoittelussa mm. Ilmailumuseossa.

Vantaalaispoliitikot pääsevät työharjoitteluun paikallisiin museoihin Poliitikon museoharjoittelu -kampanjan myötä 24.–28.8.2020. Työharjoittelun aikana poliitikot tutustuvat kahden erityyppisen museon toimintaan sekä tekevät oikeita museotöitä.

Työharjoitteluviikko alkaa Vantaalla tiistaina 25.8., kun kaupunginvaltuutettu Minna Räsänen (sd.) saapuu Suomen ilmailumuseolle. Päivän teemana ovat hyvinvointipalvelut museossa sekä Ilmailumuseon aktiivinen vapaaehtoistoiminta. Torstaina 27.8. kansanedustaja ja Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala (kok.) perehtyy Ilmailumuseon oppilaitosyhteistyöhön. Esillä ovat myös Uusi Ilmailumuseo -hankkeen rahoitus- ja kampanjointikysymykset.

Perjantaina 28.8. edustaja Multalan työharjoittelu jatkuu Vantaan kaupunginmuseossa, jonne tulee harjoittelijaksi myös kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.). Aamupäivällä edustaja Kiljunen tutustuu Håkansbölen kartanon vastaremontoituihin piharakennuksiin sekä puhdistaa ja siirtää museoesineitä. Iltapäivällä edustajat Multala ja Kinnunen pääsevät tutustumaan museon kokoelmatilaan sekä luetteloimaan Vantaa-aiheisia valokuvia museon kokoelmanhallintajärjestelmään.

Poliitikon museoharjoittelu on Suomen museoliiton koordinoima kampanja. Sen perusajatuksena on kutsua poliitikkoja kulissien taakse tutustumaan museoiden toimintaan käytännönläheisellä tavalla.

Lue lisää Poliitikon museoharjoittelusta Suomen museoliiton nettisivulta.

Julkaistu: 20.8.2020 
(muokattu: )