Vantaan terveyspalveluissa jaetaan maskeja asiakkaille tilanteen vaatiessa

Suomen Kuvalehti (10.11.2020) haastatteli Vantaan terveyspalvelujen johtajaa Piia Vuorelaa kasvomaskien käytöstä kaupungin terveysasemilla. Artikkelissa kerrotaan että Vantaan kaupunki on kieltänyt terveysasemien henkilökuntaa antamasta kasvomaskeja asiakkaille.

Asiakkaalle voi kuitenkin antaa maskin tilanteen vaatiessa, eikä maskien jakelua valvota tai kontrolloida. Henkilökunta jakaa terveysasemilla maskeja siis harkintansa mukaan, ja Vantaan terveyspalvelujen johto luottaa täysin henkilöstönsä tilannearvio- ja harkintakykyyn.

Maskeja voidaan jakaa asiakkaille terveysasemien lisäksi myös kuntoutuksessa, päihde- ja mielenterveyspalveluissa, ennaltaehkäisevässä terveydenhuollossa sekä sairaalan polikliinisissä toiminnoissa.

Hengitystieoireiset asiakkaat pyritään ohjaamaan hoitoon Martinlaakson infektioasemalle, jossa kaikille asiakkaille jaetaan aina maskit. Muille terveysasemille mahdollisesti tulevat hengitystieoireita potevat asiakkaat ohjataan mahdollisimman nopeasti jatkamaan matkaansa infektioasemalle. Asiakasohjauksen tavoitteena on pitää muut terveysasemat vapaana infektioista. Martinlaakson infektioasema toimii ajanvarauksella.

Suosittelemme vahvasti, että palveluissamme asioivat kuntalaiset käyttäisivät omia maskejaan. Maski annetaan heille, jotka ovat sen unohtaneet. Kaupunki myös jakaa vähävaraisille ihmisille maskeja omissa sekä yhteistyökumppaneidensa toimipisteissä.

Tiedotetta on korjattu 16.11.2020.

Piia Vuorela, terveyspalvelujen johtaja
Timo Aronkytö, apulaiskaupunginjohtaja
Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala

Julkaistu: 10.11.2020 
(muokattu: )