Tiedote varhaiskasvatuksen huoltajille 24.11.2020

Koronaepidemia on pääkaupunkiseudulla leviämisvaiheessa. Pääkaupunkiseudun kunnat ovat yhdessä terveysviranomaisten kanssa linjanneet, että varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen koko henkilöstölle suositellaan kasvomaskien käyttöä sisätiloissa. Maskisuositus koskee vain aikuisia. Vantaalla suositus astuu voimaan heti, kun maskit ovat saapuneet päiväkoteihin.

Maskien käyttö auttaa vähentämään altistumistilanteita, karanteeniin joutuvien henkilöiden määrää sekä ehkäisemään jatkotartuntoja. Varhaiskasvatuspalvelujen toimivuuden varmistamiseksi tarvitsemme riittävästi henkilöstöä joka päivä. Maskit suojaavat ennaltaehkäisevästi työntekijöitämme ja lapsia.

Kyseessä on suositus. Noudatamme edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, turvavälejä sekä omissa ryhmissä toimimista. Varhaiskasvatuksen henkilöstö keskustelee maskin käytöstä lasten kanssa. Toivomme, että te huoltajat voisitte vastata lasten mahdollisiin kysymyksiin yhteistyössä henkilöstömme kanssa. Lisätietoja saatte lapsenne varhaiskasvatuspaikasta.

Yhteistyöterveisin,
Vantaan varhaiskasvatuspalvelut

Julkaistu: 24.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter