Myyrmäenraittia korvaava Paalukylänpuiston kevyen liikenteen reitti suljetaan maanantaina 23.8.

Kevyen liikenteen reitit Myyrmäen keskustassa, Paalutorin pohjoispuolella, muuttuvat rakennustöiden vuoksi.

Iskospolun, Liesikujan, Myyrmäenraitin ja Paalutorin rajaamalla alueella on syksystä 2020 lähtien rakennettu asuinkerrostalokortteleita. Rakentaminen laajenee Paalukylänpuistossa sijaitsevalle tontille, minkä johdosta Paalukylänpuiston halki kulkeva kevyen liikenteen reitti joudutaan sulkemaan. Reitti toteutettiin aikanaan korvaamaan Myyrmäenraittia, joka jouduttiin sulkemaan rakennustöiden vuoksi syksyllä 2020. Myös Iskospolku on edelleen suljettu liikenteeltä.

Alueen itäpuolella lähimmät käytössä olevat pyöräily- ja jalankulkureitit ovat Paalukylänpolku ja Liesipolku, joista Liesipolku on esteetön. Alueen länsipuolella lähin käytössä oleva pyöräily- ja jalankulkureitti kulkee Ruukkupihan, Ruukuntekijäntien ja Huddingenpuiston kautta Kilterintielle, kiertäen Kilterin koulun alueen. Alueen liikennejärjestelyistä tiedotetaan paikallisesti kyltein.

Paalukylänpuiston alueen varsinaiset rakennustyöt alkavat marras-joulukuussa, jolloin rakennusyhtiö Hartela Etelä-Suomi Oy aloittaa alueella maan kaivuun ja louhinnan, ja vuoden 2022 alkupuolella asuinkerrostalon rakentamisen. Tätä ennen alueella kaadetaan puita ja tehdään arkeologisia kaivauksia. Myyrmäen keskustan alueelta on aiemmin löydetty muinaisjäänteitä ja kaivauksilla halutaan varmistaa, ettei mitään esihistoriallista jää rakennustöiden jalkoihin.

Lue lisää Myyrmäen keskustan uudistumisesta.

Julkaistu: 18.8.2021 
(muokattu: )