Yleiskaavaehdotus tutuksi verkossa, infoissa ja puhelimella

Ehdotus nähtävillä 22.4.-18.6.2020

Vantaalle on viime vuosien ajan tehty uutta yleiskaavaa suuntaamaan seuraavien vuosikymmenien kaupungin kasvua ja kehitystä. Työ on edennyt loppusuoralle. Tavoitteena on saada yleiskaava valmiiksi loppuvuodesta 2020.

Nähtävillä oleva ehdotus on jo melkein valmis yleiskaava. Vielä ehdit antaa mielipiteesi tai virallisen muistutuksen.

Torilla tavataan: yleiskaavoittajat tavattavissa

Yleiskaavoittajat ovat tavattavissa:

  • tiistaina 2.6. Tikkurilassa kaupungintalon (asematie 7) edessä klo 15-18
  • keskiviikkona 3.6. Myyrmäessä kirjaston (Paalutori 3) edessä klo 15-18

Tarkoitus on mahdollistaa tapaaminen suunnittelijoiden kanssa yksitellen suojaetäisyydet säilyttäen. Yksitellen siksi, että sekä osallistujien että suunnittelijoiden turvallisuus on tärkeää. Yleisötilaisuuksia ei yleiskaavaehdotuksen kevään nähtävillä olon aikana voida järjestää valtakunnallisten, koronavirustilanteesta johtuvien kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Videoesittelyt avaavat yleiskaavan tavoitteita ja muutoksia

Asukastilaisuuksia ei kevään nähtävillä olon aikana voida järjestää valtakunnallisten, koronavirustilanteesta johtuvien kokoontumisrajoitusten vuoksi. Tilaisuuksien sijaan yleiskaava esitellään videotallenteilla. Asukastilaisuuksia voidaan mahdollisesti järjestää syksyllä.

Yleiskaavaehdotuksen yleisesittely

Miltä näyttää tulevaisuuden Vantaa? Koko Vantaan yleiskaava antaa suuntaa kaupungin kasvulle ja kehitykselle. Siinä käsitellään tulevien vuosikymmenten ratkaisuja, rakentamisen, asumisen, palvelujen ja vapaa-ajan tarpeisiin sekä kasvavan liikenteen sujumiseksi.

Katso video.

Voit lukea videoesityksen kalvot.

Luonnoksesta ehdotukseen - mikä on muuttunut?

Yleiskaavaluonnos oli nähtävillä keväällä 2019. Luonnoksesta saadun palautteen pohjalta kaavatyö on nyt edennyt ehdotusvaiheeseen, joka on jo melkein valmis yleiskaava.

Tutustu videolla keskeisimpiin muutoksiin.

Voit lukea videoesityksen kalvot.

Tarinakartta - helppo tapa tutustua karttaan ja merkintöihin

Tarinakartta käy läpi yleiskaavan keskeisen sisällön teemoittain. Otsikoita ovat muun muassa: Kasvun kestävä ohjaaminen, Elinkeinot, Luonnonsuojelu, Ekologiset verkostot ja Yleiskaavaluonnoksesta ehdotukseen.

Tutustu tarinalliseen karttaan

Voimassa oleva yleiskaava ja uusi ehdotus karttapalvelussa

Luonnoksesta saatiin palautetta niin viranomaisilta kuin asukkailtakin, minkä pohjalta kaavaehdotukseen on tehty muutoksia. Muutoksia voi vertailla Vantaan karttapalvelussa osoitteessa kartta.vantaa.fi, missä pohjaksi voi avata niin voimassa olevan yleiskaavan, yleiskaavaluonnoksen kuin uuden kaavaehdotuksenkin.

Kaavakartan lisäksi palvelusta löytyy määräykset ja oikeusvaikutteiset liitekartat: Arvokas kulttuuriympäristö ja Luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeät alueet

Paperiset kartat ja selostukset Vantaa-infoissa

Ehdotus on nähtävillä Myyrmäen ja Tikkurilan Vantaa-infoissa. Voit käydä tutustumassa kaavakarttaan tai yleiskaavaa varten tehtyihin erilaisiin selvityksiin.

Katao Vantaa-infon yhteystiedot ja aukioloajat.

Kysy suunnittelijoilta

Kaupungilla on uusi asukasosallisuuden verkkosivu osallistuvavantaa.fi. Siellä voit kysyä ja kertoa mielipiteesi. Sinulle vastataan, ei toki välittömästi. Voit olla myös perinteisesti yhteydessä sähköpostilla: yleiskaava@vantaa.fi. Usein kysytyistä kokoamme ”10 kysytyintä” sivun Yleiskaavan verkkosivulle: Kysy yleiskaavasta, me vastaamme.

Yleiskaavan henkilökunnalla puhelinpäivystysaika

Puhelimeen vastataan nähtävilläoloajan maanantaista keskiviikkoon 18.6. saakka klo 9.00-11.00.

  • Mari Siivola, (yleinen, työpaikka-alueet), 040 336 0159
  • Virpi Mamia, (yleinen, asuminen), 050 302 9244
  • Jonna Kurittu, (yleinen, palvelut), 050 302 9346
  • Eeva-Maria Niemi, (kauppa), 050 302 9412
  • Antonina Myllymäki, (tekninen verkosto), 040 758 6275
  • Laura Muukka, (maisema, kulttuuriympäristö, virkistys), 050 302 9396
  • Paula Kankkunen, (luonto), 050 302 3992
  • Joonas Stenroth, (liikenne), 050 302 9278 (3.6. asti)

Viralliset muistutukset kaupungin kirjaamoon

Muistutuksen jättäminen kaupungin kirjaamoon nähtävilläoloaikana, 18.6.2020 mennessä, on ainoa virallinen tapa lausua mielipiteensä yleiskaavaehdotuksesta. Voit tehdä kirjallisen, vapaamuotoisen muistutuksen, jonka lähetät sähköpostilla kirjaamo@vantaa.fi tai postitse osoitteeseen: Vantaan kaupunki, Kirjaamo, PL 1100, 01030 Vantaan kaupunki, tai voit hyödyntää yleiskaavan verkkosivulta löytyvää Webropol-lomaketta, joka ohjaa sinua vastaamisessa. Virallinen muistutus on julkinen ja kaupungilla on velvollisuus vastata siihen. Henkilötiedot poistetaan muistutuksista tietosuojalain mukaisesti.

Muistutuksen voi toimittaa myös Maankäytön asiakaspalveluun, Vantaa-info, Tikkurila tai Vantaa-info, Myyrmäki, Myyrmäkitalo

Kuulutus

Sähköisen muistutuslomakke

Vantaa-infon yhteystiedot ja aukioloajat.

Lisätietoja:

yleiskaava@vantaa.fi.

Julkaistu: 23.4.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter