Tikkurilan keskustaan laaditaan kaavarunko (nro 062600)

Kaupunginhallitus on hyväksynyt 26.01.2015

Tikkurilan keskusta uudistuu lähivuosina kovaa tahtia. Radan varteen nousee parin vuoden sisällä liike- ja toimistokeskus, johon lisäksi sijoittuu Tikkurilan matkakeskus rautatie- ja linja-autoasemineen. Ratatien asuinkortteleiden rakentaminen käynnistyy keväällä. Kaupungintalo laajennuksineen ja maanalainen pysäköinti ovat jo valmiina. Viereisen Tikkurilanpuiston, torin ja Asematien kävelykadun valmistuttua kaupungin ydin on kokenut melkoisen muutoksen.

Uudesta asemasta tulee maan toiseksi vilkkain. Se avaa uusia mahdollisuuksia keskustan palvelujen kehittämiseksi. Radan itäpuolen rakentaminen käynnistyy, jo kahteen ensimmäisenä rakennettavaan kortteliin sijoittuu noin 500 uutta asuntoa.

Kaavarunkotyön tavoitteet

Tikkurilassa on imua. Uusia hankkeita viriää eri puolilla keskustaa. Usein lähtökohtana on huonokuntoisten tai tehottoman rakennuskannan korvaaminen uudella. Tämän kaavarunkotyön tavoitteena on määrittää periaatteet Tikkurilan keskustan kasvulle. Täydennysrakentamiseen soveltuvia paikkoja kartoitetaan ja pyritään ohjaamaan uutta rakentamista siten, että kaupunkikuva paranee nykyisestä. Tulevaisuuden Tikkurilassa on entistä enemmän laadukasta asumista, palveluja ja pysäköintiä viihtyisien ja turvallisten kaupunkitilojen kehystämänä.

Kaavarunko ei suoraan ohjaa uutta rakentamista. Rakentaminen tapahtuu edelleen asemakaavan pohjalta. Kaavarunko kuitenkin määrittää yleispiirteiset reunaehdot tulevaisuudessa laadittavilla asemakaavamuutoksille, joita laaditaan kuten tähänkin asti, maanomistajien omasta aloitteesta. Eli nyt tehtävällä työllä asemakaava ei muutu.

Sijainti kartalla

Sijainti Vantaan karttapalvelussa

Kaavan nro 062600 asiakirjat

Selostus 19.1.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.03.2013

Tikkurilan kaupunkikuvaselvitys 26.11.2012

Lisätietoja

Seppo Niva
asemakaaavasuunnittelija
050 302 9298
seppo.niva@vantaa.fi

Ritva Kotilainen
arkkitehti
050 310 4267
ritva.kotilainen@vantaa.fi

Julkaistu: 26.1.2015 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter