Jouko Leponiemi ja kaupungininsinööri Westlin

Vuoden vantaalainen pyöräilijä Jouko Leponiemi ja kaupungininsinööri Henry Westlin.

Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2019 on korsolainen Jouko Leponiemi

Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi on valittu korsolainen Jouko Leponiemi. Lisäksi kunniamaininnan sai Pertti Tolonen Kartanonkoskelta.

Poljin-työryhmän valitsemat Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2019 Jouko Leponiemi ja kunniamaininnan saanut Pertti Tolonen palkittiin lauantaina 18.5. Sun Festival -tapahtumassa Tikkurilassa. Kunniakirjat ja lahjakortit luovutti kaupungininsinööri Henry Westlin.

Vantaalla haettiin jo kahdettatoista kertaa Vuoden vantaalainen pyöräilijä -tittelin saajaa. Nettikyselyllä kerättyjä ehdokkaita saatiin parikymmentä.
Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi valittu Jouko Leponiemi on aktiiviliikkuja. Korson Eläkkeensaajien varapuheenjohtaja on omalla esimerkillään laajentanut pyöräilyideaa muun muassa auttamalla huoltotöissä, ja lisäksi hän aikoo vetää kesällä pyöräretkiä. Jouko Leponiemi pyöräili aikoinaan työmatkansa Helsinkiin ympäri vuoden, ja nykyään paikallispyöräilyn lisäksi hän harrastaa pyörämatkailua kotimaassa ja ulkomailla.
- Hyvä elämäntapapyöräilijä eikä mikään fanaatikko, toteaa Anja Musakka, yksi Leponiemeä ehdottaneista.

Kunniamaininnan saanut kartanonkoskelainen Pertti Tolonen edistää pyöräilyä lasten parissa järjestämällä koululla pyörien korjauspajaa kausittain.
- Hän auttaa myös naapureitaan pyörien huoltotöissä, sekä pyöräilee ahkerasti työmatkaansa Helsinkiin säästä riippumatta, kertoo ehdottaja Emmi Pajunen.

Nettikyselyssä annetuista ehdokkaista tittelin saajan valitsee vuosittain Vantaan Poljin-työryhmä, jossa on mukana Vantaan kaupungin ja Vantaan pyöräilijät ry:n edustajat.

Poljin-työryhmä arpoi kolmelle ehdokkaita esittäneille t-paidat ja jousiheijastimet. Voittajiin on otettu yhteyttä.

Lue lisää pyöräilystä Vantaalla

Julkaistu: 18.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter