Kuvitteellinen vesikriisi näkyy Tikkurilan katukuvassa lauantaina 26.10.

Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri harjoittelee lauantaina 26.10. Tikkurilassa ihmisten auttamista laajan vesikriisin sattuessa. Harjoitus järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupungin ja Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) kanssa. Tempaus on osa Suomen Punaisen Ristin Pisara 2019 -valmiusharjoitusta, joka järjestetään yhtä aikaa koko maassa.

Tikkurilassa Pisara 2019 -valmiusharjoitus järjestetään Tikkurilantorilla kauppakeskus Dixin läheisyydessä sekä Tikkuraitilla. Vapaaehtoiset jakavat pisteillä vettä alueen asukkaille osana harjoitusta kello 10–14. Vedenpuhdistukseen voi tulla tutustumaan Heurekan pihalle, jossa on tarjolla myös Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) kalustonäyttely sekä tietoa vesikriisissä toimimiseen.

Tikkurilan valmiusharjoituksen taustatilanteena on kuvitteellinen vesijohtoveden pilaantuminen. Punaista Ristiä pyydetään tässä harjoituksessa viranomaisten tueksi, kun alueen noin tuhannelle kotitaloudelle on tiedotettava vedenkäytön rajoituksista ja tilapäisestä vedenjakelusta.

Harjoitukseen osallistuu kymmeniä vapaaehtoisia, viranomaisia ja Punaisen Ristin työntekijöitä. Vapaaehtoiset kiertävät harjoituksen yhteydessä ovelta ovelle tekemässä kyselyä HSY:n viestinnän tavoittavuudesta kello 10-15.

Punainen Risti toimii häiriötilanteissa viranomaisen tukena ja sen työtä täydentäen. Järjestön valtakunnallinen valmiusharjoitus järjestetään kerran kolmessa vuodessa.

Lisää aiheesta Punaisen Ristin verkkosivuilla

Viisi vinkkiä vesikriisin varalle

• Pidä kannullinen vettä jääkaapissa.
• Varaa kotiin kannellisia astioita.
• Jos vedentulo häiriintyy, ilmoita taloyhtiöön.
• Seuraa viranomaisten ohjeita.
• Auta naapureita tai muita apua tarvitsevia. (lähde: Suomen Punainen Risti)

Julkaistu: 24.10.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter