Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2020 on Emmi Suihkonen

Vuoden vantaalaisen pyöräilijän tittelin sai tänä vuonna Emmi Suihkonen Leppäkorvesta. Kunniamaininnan sai Vilja Mattsson Rekolasta.

Vantaalla valittiin Vuoden vantaalainen pyöräilijä jo 13. kerran. Ehdokkaita haettiin verkkokyselyllä, jonka kautta ilmoitettiin yli kolmekymmentä hyvää ehdokasta.

Emmi Suihkonen toimii neuvolan terveydenhoitajana. Kokovuotisen työmatkojen pyöräilyn lisäksi hän käy reppu selässä pyöräillen kotikäynneillä vauvaperheissä. Hän nauttii pyöräilystä ja kauniista maisemista niin paljon, että erään työmatkan pyöräilyonnettomuus ja sitä seurannut kipsi kädessäkään eivät intoa lannistaneet. Emmi on myös opettanut omat 9-, 8- ja 4- vuotiaat lapsensa pyöräilemään. Lapsista nuorinkin ajaa viikoittaiset kauppa- ja harrastematkat ilman apupyöriä välillä naapurikunnankin puolelle.

- Emmi on perusluonteeltaan positiivinen ja erinomainen lähetti pyöräilyn ilosanomaa julistamaan. Vaikka talvella sää olisi haastava, Emmi saapuu työpaikalle pyöräillen ja hymyssä suin, toteaa häntä ehdottanut Meriitta Kyötikki-Virtanen.

Kunniamaininnan saanut kuusivuotias Vilja Mattsson on innokas pyöräilijä; ensin potkupyörällä 2-vuotiaasta ja sitten polkupyörällä ilman apupyöriä 5-vuotiaasta. Viljan menomatka esikouluun taittuu vanhempien aamukiireiden vuoksi autolla fillari peräkontissa, mutta iltapäivällä iloisesti rallatellen pyörällä toisen vanhemman kanssa kotiin. Ja koska pyöräily on kivaa, ei aina kuljeta edes lyhintä reittiä. Näin eri kulkutapoja yhdistämällä voi lisätä kestävän liikkumisen matkoja.

- Tänään koukkastiin lähileipomolta ruisleipä ja mutkiteltiin kotimatkalla muutama kilometri pyöräillen. Viljan matkat taittuvat kaverilta kympillä ostetulla retrofillarilla – kierrätys ja pyöräily kunniaan, toteaa Viljan äiti Suvi Mattsson.

Verkkokyselyssä ilmoitetuista ehdokkaista tittelin ja kunniamaininnan saajat valitsi Vantaan Poljin-työryhmä, jossa on mukana Vantaan kaupungin ja Vantaan pyöräilijät ry:n edustajat. Voittajat palkittiin keskiviikkona 9.9. Pyöräilyviikon pop-up-tapahtumassa Tikkurilassa. Kunniakirjat ja lahjakortit luovutti kaupungininsinööri Henry Westlin.

Poljin-työryhmä arpoi kolmelle ehdokkaita esittäneille sarjakortin uimahalliin. Voittajiin on otettu yhteyttä.

Kuva: Kaupungininsinööri Henry Westlin palkitsee Vuoden vantaalaisen pyöräilijän 2020, Emmi Suihkosen.

Julkaistu: 9.9.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter