Valtuusto käsittelee Myyrmäen keskustan uudistusta

Vantaan kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 28.8. kello 18 kaupungintalolla Tikkurilassa. Käsiteltävänä on Myyrmäen keskustan asemakaavamuutos, joka mahdollistaa korkeatasoista ja tehokasta asuinrakentamista Paalutorin pohjoispuolelle ja Paalukylänpuiston reunalle. Kortteleihin suunnitellaan myös liiketilaa ja palveluita.

Kaavassa uusille asunnoille on varattu 35 000 k-m2 sekä katutason liikkeille, myymälöille ja ravintoloille vähintään 2 600 k-m2. Keskustaan tulee omistusasuntojen lisäksi asumisoikeusasuntoja, vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja ja valtion tukemia vuokra-asuntoja opiskelijoille.

Alueen viihtyisyyttä lisätään rakentamalla kerrostalojen väliin oleskelupihoja sekä ottamalla julkiset ulkotilat entistä paremmin käyttöön. Paalutori säilyy tapahtuma- ja kauppatorina. Paalutorin pohjoispuolelle tulee uusi toiminnallinen aukio Ruukkutori, jossa Myyrmäenraitin ja Ruukkupolun kevyt liikenne kohtaavat. Myös Paalukylänpuistoa kehitetään monipuolisesti.

Asemakaavan muutosluonnoksen lähtökohtana on Myyrmäen keskustan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun voittaneet ehdotukset.

Kokous lähetetään suorana Vantaa-kanavalla, ja esityslistaan pääsee tutustumaan osoitteessa paatokset.vantaa.fi.

Taustoja Vantaa-kanavalla

Kaupunginvaltuuston selostustilaisuus ja kyselytunti pidetään torstaina 24.8. kello 17. Tilaisuudessa esitellään Myyrmäen keskustakaavaa sekä annetaan valtuustolle koulutusta. Selostustilaisuus ja kyselytunti lähetetään suorana.

Vantaa-kanavalla julkaistaan torstaina valtuuston koko syyskauteen kurkistava puffivideo. Videolla suurimpien valtuustoryhmien puheenjohtajat avaavat syksyllä edessä olevia tärkeimpiä päätöksiä.

Julkaistu: 23.8.2017 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter